Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Minimum Hizmet Anlayışına Sahip Hava Yolu Şirketlerinin Atası: Alright Brothers

Minimum Hizmet Anlayışına Sahip Hava Yolu Şirketlerinin Atası: Alright Brothers

MullenLowe, JetBlue hava yolu şirketi için hazırladığı reklam filminde Alright Brothers kurgusal karakterleriyle vasat hizmet veren şirketleri eleştiriyor.

Müşteri memnuniyetine fazla önem vermeden minimum servis hizmeti sunarak düşük bilet ücreti politikasını şirketlerinin merkez pazarlama aracı haline getiren hava yolu şirketlerinin sayısı her geçen gün artıyor. Jetblue uçak yolculuklarındaki minimum hizmeti ve servisi eleştiren reklam kampanyası ile müşterilerin standart hale getirilen asgari seviyeyi kabul etmek zorunda olmadıklarını hatırlatıyor.

MullenLowe tarafından oluşturulan “Just Alright Doesn’t Fly Here” JetBlue’nun ödüllü müşteri hizmetlerinin farklı yönlerini tanıtan bir dizi reklam filmi içeriyor. İlk motorlu uçağı yapan Wright Kardeşlere selam çakan kurgusal Alright Brothers (Alright Kardeşler) karakterleri Wright Kardeşlerden tamamen zıt bir profil çiziyor. Düşük standartlarda sahip bir şirketin patronları olan kardeşler müşterilerine kötü davranıyor ve daha az harcama yapmak için ellerinden geleni yapıyorlar.

Alright Brothers müşterileri bezdiriyor

Müşteri hizmetleri, koltuk arası mesafesi ve uçuş sırasında yapılan ücretsiz veya ücretli olan yiyecek içecek servisini konu edinen reklamlarda Alright Kardeşler her zaman düşük hizmet veren çıkarcı bir firmaların atası olarak gösteriliyor. 1920’lerin sessiz filmlerine benzeyen konseptle çekilen reklam filmlerinde müşteriler uçuşun ne kadar sürdüğünü sorduğunda kardeşler havada kaldığımız süre boyunca diyerek kestirme cevaplar veriyor. Telefonu açmadıkları zaman müşterilerinin aramayı bırakacağını düşünüyor ve uçuş sırasında yiyecek içecek sunmasının gereksiz olduğunu kanaat getiriyorlar. “Sonuçta burası bir restoran değil. Yemek yemesinler dizlerini sıkıştırarak otursunlar ki şirket olarak daha fazla para kazanabilelim.” mantığını benimseyen kardeşler müşterilere zor zamanlar yaşatıyor.

JetBlue müşteri memnuniyetini ön planda tutuyor

JetBlue pazarlama başkan yardımcısı Elizabeth Windram, şirketlerinin müşterilerinin her zaman daha iyisini hak ettiğine inandıklarını dile getirirken kampanyanın daha önce kendileri ile seyahat etmemiş olan kişileri hedef aldığını söyledi. “Bizimle daha önce seyahat etmemiş olanlara uçmanın daha iyi bir yolu olduğunu göstermek istedik.” Radyo televizyon ve çevrimiçi ortamlarda yayına giren 30 saniyelik reklamlar New York, Boston, Los Angeles ve Fort Lauderdale’i hedefliyor. Reklamların gösterimleri sene sonuna kadar devam edecek.

Müşteri memnuniyetine önem veren şirket 2016 yılında gerçekleştirdiği “FlyBabies” kampanyası ile yolculuk sırasında ağlayan her bebek için müşterilerine yüzde 25 indirim vereceklerini açıklamış yolculukların kronik bir sorunu olan bu olayı akıllıca bir hamle ile pozitif tarafa çekmeyi başarmıştı.

Künye

Müşteri: JetBlue
Ajans: MullenLowe

Görsel: Youtube