Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bağımsız Hava Yolu Şirketinden İki Saat Uzunluğunda Reklam Filmi

Bağımsız Hava Yolu Şirketinden İki Saat Uzunluğunda Reklam Filmi

Özel uçuş seferleri düzenleyen JetSuiteX (JSX) müşterilerin uzun süre beklemek durumda kaldıkları uçuş öncesi süresine reklam filmiyle gönderme yapıyor.

Hava yolu şirketlerinin hizmetleri bazı durumlarda müşterinin canını sıkan durumlar oluşturabiliyor. MullenLowe geçtiğimiz ay JetBlue için hazırladığı reklam serisi ile bu durumları gösteriyordu. “Alright Brothers” isimli kurgusal karakterler yaratan ajans minimum hizmet anlayışına sahip hayali bir hava yolu şirketi yaratmış düşük hizmet gösteren şirketlere gönderme yapmıştı. Uçuş sırasında olduğu gibi uçuş öncesi memnuniyette şirketlerin zorlandığı durumlar arasında yer alıyor. Uçuş öncesi havaalanlarında geçirilen vakitler de hepimizin malumu. Bazı uçuşlar için uçuştan en az iki saat önce havaalanında bulunmak işlemleri gerçekleştirip uçağın kalkış saatini beklemek gerekiyor. İşte bu saatin uzunluğuna vurgu yapmak isteyen JetSuiteX (JSX), Eleven tarafından hazırlanan iki saat uzunluğunda bir reklam filmi yayınladı.

Sevdiklerinizle iki saat daha fazla vakit geçirin

Daha önceleri JetSuiteX olarak bilinen bağımsız olarak müşterilerine özel seferler düzenleyen şirket JSX California dahil olmak üzere birkaç batı eyaletinde hizmet gösteriyor. Şirket müşterilerine uçuşa sadece 20 dakika kadar önce gelmelerinin yeterli olacağını söylüyor. Böylelikle kalabalık havaalanlarından kurtulmuş olunurken arta kalan vakitte sevdiklerinizle daha fazla vakit geçirmek mümkün oluyor. Yolcularının geleneksel hava yollarından farklı olarak iki saat daha fazla zamandan tasarruf edebileceğini iddia eden JSX “The Longest Goodbye” (En Uzun Veda) filmi ile bu duruma örnek veriyor. Sevdikleriyle iki saat daha fazla zaman geçirebileceğini gerçek zamanlı olarak göstermek ise reklamın absürt tarafını oluşturuyor. Birbirlerine iki saat boyunca veda eden çifti konu ediniyor.

Oyunculardan iki saatlik doğaçlama performansı

Şirket tabii ki evin içine kadar girip müşterisini almıyor. Reklamda yer alan bir diğer absürtlüğü de bu sahneler oluşturuyor. Ancak bununla birlikte bir kiralama şirketi olduğunu ve müşterilerini özel terminallerden aldığını vurgulamış oluyor. Eleven yaratıcı yönetmeni Ted Bluey iki saatlik bekleme süresini abartılı bir şekilde göstermek istediklerini söylüyor. Ajans insanların geri kazanabileceği iki saatlik farkı onlara anlatmak yerine göstermeyi tercih ediyor. Bu durum kaybedilen zamanın hissedilmesine yol açıyor. Bluey, filmde yer alan oyunculara da kısa bir özetten başka bir şey vermediklerini onların doğaçlama yeteneğine güvenerek hareket ettiklerini bildiriyor. Zaman zaman sahneye giren prodüksiyon ekibinden kişilerin olduğu kesitler için ise kısa senaryolar hazırlanmış.

Çiftin asıl konusunu oluşturduğu The Longest Goodbye filminin başında ise çiftten bağımsız sahneler yer alıyor. Bu sahneler reklam filminden ayrı olarak geçtiğimiz ay 60 saniye, 15 saniye ve 7 saniyelik parçalar olmak üzere yayınlandı. The Longest Goodbye’ın uzunluğu düşünüldüğünde bu reklamların başa eklenmiş olması reklamın uzunluğunu çok değiştirmemiş olmasa gerek.

Künye

Müşteri: JetSuiteX
CEO: Alex Wilcox
Ajans: Eleven, San Francisco
CCO: Mike McKay
Yaratıcı Yönetmen: Ted Bluey
Metin Yazarı: Clemence Pluche
Sanat Yönetmeni: Mike Butler
Dijital Yapımcı: Julie Notaro
Editör: Kevork Demirjian
Strateji Müdürü: Ryan Ku
Prodüksiyon Şirketi: Supply & Demand
Yönetmen: Anton Visser
DoP: Daniel Bronks
İdari Yapımcı: Tim Case
Yapımcı: Lisa Ruffler
Düzenleme Cut+Run SF
Renklendirme: Dave Hussey, Co3, Los Angeles
Ses: Phil Lantz, Mark Pitchford: MSquared Productions

Görsel: Youtube