Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Avrupa Araştırma Konseyi Bilimsel Araştırmaları Çizgi Romanla Anlatıyor

Avrupa Araştırma Konseyi Bilimsel Araştırmaları Çizgi Romanla Anlatıyor

European Research Council (Avrupa Araştırma Konseyi) kısa adıyla ERC, destek verdiği yeni araştırma projelerini ERCcOMICS adı altında çizgi roman serileriyle anlatıyor.

İletişim kampanyalarında animasyon ve çizgi roman kullanımı oldukça keyifli işler ortaya çıkmasını sağlıyor. 2007 yılında Pariste kurulan La Bande Destinée de özellikle illüstrasyon, çizgi-roman ve animasyon üzerine uzmanlaşmış bir iletişim ajansı. İçerik yaratmak için ünlü illüstratörlerle ve çizgi roman sanatçılarıyla birlikte çalışıyorlar. La Bande Destinée bir süredir European Research Council (Avrupa Araştırma Konseyi) kısa adıyla ERC’ye de hizmet veriyor. ERC için yaratılan ERCcOMICS adlı internet sitesinde, bilimsel projeleri anlatan çizgi romanlar paylaşıyorlar.

ERCcOMICS 4 yılda 18 bilimsel çizgi roman yayınladı

2007 yılında kurulan ERC, binlerce bilimsel proje için fon sağlayan bir kurum. Misyonu, Avrupa genelinde her alandan en kaliteli araştırmaları rekabetçi fonlama yoluyla teşvik etmek ve desteklemek. Dolayısıyla araştırmacıların politikacılar tarafından belirlenen önceliklere göre yönlendirilmeleri yerine, daha bağımsız hareket etmelerini sağlıyor, aşağıdan yukarıya hareket imkanı sunuyor. Böylece, fonlar gerçek anlamda gelecek vaat eden araştırmalara esnek bir şekilde aktarılabiliyor. ERCcOMICS ise ERC tarafından fonlanan bilimsel araştırmaları herkesin anlayabileceği bir şekilde çizgi romanla anlatıyor. Amaç bilimin ilham verici yanını ortaya koymak ve görsel hikaye anlatımıyla hafızalara kazınmak.

2015’te başlatılan ERCcOMICS projesinde şimdiye kadar 18 çizgi serisine yer verilmiş. Fonlanmaya başlanan yeni araştırmalarla birlikte her yıl yenilerinin ekleneceği notu düşülmüş.

“Something in the Water” serisinin yeni bölümü 20 Eylül’de yayına girecek

ERCcOMICS’in Something in the Water serisine yakından bakalım: “Dört milyar yıl önce Dünya’da yaşam başladı. Hiçbir yerde yaşam belirtisinin görülmediği zamanlar da vardı ve o dönemde mineraller kendi başlarına değişime ve dönüşüme uğruyordu. Profesör Juan Manuel Garcia-Ruiz liderliğinde yürütülen ERC araştırma projesi PROMETHEUS bu ilkel dönemi keşfetmeyi amaçlıyor.”

Till Lukat’ın çizgileriyle hayat bulan Something in the Water serisi bu keşif sürecini konu alıyor. Lukat’ın hayal gücü ve çizgileri, profesörün inorganik gezegen kalıntılarını bulmak için Afrika’daki bir göle yaptığı araştırma gezisine eşlik ediyor. Araştırmaya göre sudaki bir şey, en önemli fakat en az bilinen bilimsel gizemi yani “yaşamın kökeni”ni ortaya çıkarıyor. Toplamda 10 bölüm olduğu görülen Something in the Water’in 8. bölümü yarın yayında olacak.

View this post on Instagram

The 6th chapter of SOMETHING IN THE WATER is out! Did you know that crystals were the first collected items in history? Why do we find crystals appealing, interesting and beautiful? Why did prehistoric people consider them "worth" keeping if they just "liked" them? Well, have you guessed what makes them special? A webcomic by @tilllukat based on the @erc_research project "PROMETHEUS" led by Prof. Juan Manuel Garcia-Ruiz. ? Part 2 will be out tonight ! To read the full episode visit our website ? link in bio . #webcomic #erccomics #comics #fumetto #adventure #erc #researchers #kenya #prometheus #webtoon #comicsofinstagram #webcomicseries #? #? #season4 #lifeorigin #crystals #minerals #africa #warrior #maasai #mosquito #intothewild #africa #earth #stars

A post shared by ERCcOMICS (@erc_comics) on

Görsel: Instagram
Manşet görseli düzenlenmiştir.