Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Ebeveynlerin Yorgun Anında Volvo Tetikte

Ebeveynlerin Yorgun Anında Volvo Tetikte

Volvo, her ebeveynin kendinden bir parça bulabileceği reklam filmi üzerinden otomobillerinin güvenlik özelliklerine değiniyor.

Volvo, XC60 modelinin güvenlik özelliklerini Forsman & Bodenfors tarafından yaratılan küçük bir kızın gelecek hayallerinin anlatıldığı The Moments kampanyasıyla anlatmıştı. Etkileyici bir anlatıma sahip reklam filmi güçlü sinematografisinin yanı sıra duygusal bir hikayaye sahipti.

Güvenlik kavramını senelerdir sahiplenen Volvo bu sefer şeritten ayrılma uyarısı (Lane Departure Warning) fonksiyonunu çocukları yeni doğan bir aile üzerinden anlatıyor. Forsman & Bodenfors imzalı kampanyanın ABD versiyonunda ise geriye giderken sürücünün aracın arkasındaki geçen trafiği tespit etmesine yardımcı olan Cross Traffic Alert özelliğine değiniliyor.

Çocuklarına bakmaktan yorgun düşen ebeveynlere yüksek güvenlik özellikli aile otomobili

Volvo XC60 ve XC90 modelinin bir aile otomobili olduğunu vurgulamak isteyen marka ebeveynliğin en zor ama bir o kadar tatlı zamanına odaklanıyor. Yeni doğan ikizlerinin peşinden koşturan anne ve babanın yaşadığı yorucu anlar reklam filminin merkezinde yer alıyor. Anne ve baba, çocukları büyümeye başladıkça evde kendilerince aldıkları önlemlerle çocuklarının düşmesini veya yaralanmasını engellemeye çalışıyor.

Uykusuz geçen geceler, sayısız bez alışverişleri, koşuşturmacalar sonucunda anne ve baba yorgun düşebiliyor. Volvo işte böyle durumlarda ailelerin çocuklarına gösterdiği özeni trafikte aileler için gösteriyor. Şeritten çıkma veya otomobilin arkasındaki akan trafiği tespit etme gibi özelliklerle güvenli sürüş sağlıyor.

Filmde baba rolünü İsveçli aktör Fares Fares canlandırıyor. Westworld ve Chernobyl dizilerindeki oyunculuğuyla tanınan Fares gerçek hayatta da bir çocuk babası. Reklam filminde yaşananlarının birebir aynısını kendi hayatında da yaşadığını söyleyen Fares hikayenin gerçekçiliğine değiniyor.

Ebeveynlerin yorucu ve telaşlı anlarının anlatıldığı filme Pete Seeger tarafından seslendirilen Hard Times in the Mill parçası eşlik ediyor. Lane Departure Warning ve Cross Traffic Alert özelliklerinin tanıtıldığı iki reklam filmini aşağıdan izleyebilirsiniz.

Künye

Müşteri: Volvo
Ajans Forsman & Bodenfors
Sanat Yönetmeni: Sophia Lindholm, Karl Risenfors, Leo Dal
Metin Yazarı: Hampus Elfström, Nicholas Düfke
Müşteri Direktörü: Magnus Wretblad
Ajans Yapımcısı: Lena Sellman
PR: Bjarne Darwall
Planlama: Daniel Sjöstrand
Medya Ajansı: Mindshare
Prodüksiyon Şirketi: New Land
Yönetmen: Niclas Larsson
Yapımcı: Joel Rostmark & Adam Holmström
DOP: Linus Sandgren
İdari Yapımcı: Sophie Tamm Christensen
Ses Tasarım: Ellinor Nilsson / Chimeny
Müzik: Hard times in the mill / Pete Seeger

Görsel: YouTube, Instagram