Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Hacking Everyday Objects 11 Haziran’da ATÖLYE’de Başlıyor

Hacking Everyday Objects 11 Haziran’da ATÖLYE’de Başlıyor

ATÖLYE'nin günlük objelere yeni işlevler kazandırdığı eğitimi Hacking Everyday Objects 11-25 Haziran tarihleri arasında dört oturumda gerçekleşecek.

Nesnelerin interneti sayesinde eşyalarımızla iletişime geçebiliyoruz. Onlara amaçlar yüklüyor ve hayatımızı kolaylaştıracak bazı işleri onlara devrediyoruz. Küçük bir sensör vasıtasıyla masa lambasının kendi kendine açılıp kapanmasını sağlamak veya bir pelüş ayıyı sabah uyanmak için bir alarma dönüştürmek mümkün olabiliyor. ATÖLYE‘nin düzenlediği Hacking Everyday Objects adlı eğitim de günlük hayatta kullandığımız objelere yeni fonksiyonlar kazandırmaya odaklanıyor.

ATÖLYE prototipleme laboratuvar sorumlusu Mertcan Avcı tarafından düzenlenen program her biri üç saat sürecek dört oturumdan oluşuyor. Her gün bir oturumun gerçekleşeceği etkinlik 11-25 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek. Katılımcılar ilk olarak “hack”leme kavramı üzerine bilgilendirilecek ve kod yazma, temel elektronik devre oluşturma gibi temel konularda bilgi alacak. Bu bilgilerle birlikte getirilen ürünler üzerinden dönüşüm, tasarım ve “hack”leme süreci gerçekleşecek. Dönüştürülen ürünler etkinliğin son günü sergilenirken değişim süreci sunum olarak gösterilecek.

Eğitimin Türkçe olacağı Hacking Evertday Objects etkinliğinin biletlerine buradan ulaşabilirsiniz. Öğrenci indiriminden faydalanacak katılımcıların öğrenci olduğunu kanıtlaması yeterli. ATÖLYE’nin etkinlik hakkındaki makalesini okumak ve detaylı bilgi almak için burayı ziyaret edebilirsiniz.

Etkinliğin programı ise şöyle;

11.06.2019 Salı 17:30 – 20:30 “Hack”leme kavramı; “brainstorming” ve “bodystorming” teknikleri ile yeni fikir geliştirme ve prototiplemeye giriş.
13.06.2019 Perşembe 17:30 – 20:30 Dijital ve fiziksel prototipleme teknikleri; sensörler ve etkileşim.
18.06.2019 Salı 17:30 – 20:30 Getirilen ürünler üzerinden ileri dönüşüm, tasarım ve “hack”leme süreci.
25.06.2019 Salı 17:30 – 20:30 “Hack”leme sürecini bitirme, süreç sunumu ve sergi.

Görsel: ATÖLYE