Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Şehir İçindeki Kısayollara Açılan Reklam Panoları

Şehir İçindeki Kısayollara Açılan Reklam Panoları

MINI, trafikte anlık trafik yoğunluğunu gösteren özelliğini duyurmak için Berlin'de hazırladığı açık hava kampanyasında yayalara şehir içerisindeki kısayolları gösteriyor.

MINI, sürücüleri için yeni bir özellik sunuyor: “Real Time Traffic Information” (RTTI). Gerçek Zamanlı Trafik Bilgisi olarak çevirebileceğimiz bu özellik sayesinde sürücüler şehir trafiği içerisinde gidecekleri yere en hızlı yolu doğrudan otomobilleri içerisinde görebiliyorlar. Bu yeni teknolojiyi duyurmak için de Berlin’de yaratıcı bir açık hava kampanyası hazırlandı.

Reklam ajansı Serviceplan Campaign X tarafından hazırlanan kampanyada, açık hava panoları insanlara şehir içindeki kısayolları gösteriyor. Kampanya için Berlin’in çeşitli noktalarındaki panolar üzerine yerleştirilen kapılar, merdivenler ve pencereler ile yayalar alternatif yolları kullanmaya çağırılıyor. Örneğin bir panoda, bir duvar üzerine çıkan merdiven sayesinde yayalar kısayoldan yukarı çıkabiliyor. Bir diğerinde bir demir yolunun altına yerleştirilen tünelimsi pasaj ile fazla dolaşılmaması sağlanıyor. Ya da mahalledi evlerin etrafından dolaşmak yerine bir pano futbol sahasından geçmelerini öneriyor.

mini_serviceplan campaign x_açık hava_rtti_almanya_bigumigu_ mini_serviceplan campaign x_açık hava_rtti_almanya_bigumigu_5

Mini Connected‘ın şehir içinde daha hızlı erişim sağladığını duyuran mesajın yer aldığı panolar hem şehir sakinleri için ilgi çekici ve pratik bir çözüm sunuyor, hem de MINI’nin yeni özelliğini net bir şekilde anlatıyor. Serviceplan Yaratıcı Bölüm Yöneticisi Hans-Peter Sporer de bu kısayol panolarının otomobildeki RTTI özelliğinin doğrudan bir çevirisi olduğunu vurguluyor.

Kampanya kapsamında panolara dair çekilen video da Mini Deutschland sosyal medya kanallarında yayına girdi. Yapımı It’s Us tarafından gerçekleştirilen videoda insanların panolara tepkileri yer alıyor.

Künye:

Reklamveren: Mini Deutschland
Reklam Ajansı: Serviceplan Campaign X
Küresel Yetkili Yaratıcı Yönetmen: Alexander Schill
Yetkili Yönetici Ortak: Matthias Harbeck, Hans-Peter Sporer
Yönetici Ortak: Christina Antes
Yaratıcı Yönetmen: Luitgard Hagl
Müşteri İlişkileri Yönetmeni: Konstanze Kliesch
Reklam Yazarı: Kornelia Szatko
Sanat Yönetmeni: Michael Lux, Pascal Plaumann
Müşteri İlişkileri Yöneticisi: Valentyna Fomina
Yapım: Neverest
Genel Yönetmen: Ewald Pusch
FFF Yapım: Jochen Hirt
Yapımcı: Norbert Henning
Yapım: It’s us GmbH
CEO: Ben Föhr
Yönetmen: Stephan Telaar
Yapım Sorumlusu: Hakan Cirak
Uygulayıcı Yapımcı: Karina Kirschner
Yapım Asistanı: Omid Mirnour, Johanna Katz

Görsel: YouTube