Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Şehir Hava Kirliliği Yüzünden Dile Gelirse

Şehir Hava Kirliliği Yüzünden Dile Gelirse

McCann Lima, Peru'nun başkentindeki hava kirliliği sorununu gündeme getirmek için havadaki CO2'yi toza dönüştürerek mesajını verdi.

Peru’nun başkenti Lima, WHO (Dünya Sağlık Örgütü) verilerine göre Latin Amerika’nın en yüksek hava kirliliğine sahip ikinci şehri. Böyle bir şehre doğal gazın getireceği faydaları anlatmak amacıyla hazırlanan kampanya, yenilikçi bir açıkhava fikri içeriyor.

Lima is Talking (Lima Konuşuyor) isimli kampanya, Perulu gaz şirketi Calidda için McCann Lima tarafından yaratılmış. Kampanyada Lima şehri dile gelerek derdini anlatıyor, nefes alamadığını, boğulduğunu ifade ediyor gibi bir hava yaratılmış. Bunun için de gerçek hava kirliliği kullanılmış.

Hava Kirliliği İle Yazılan Mesajlar

Nasıl yani hava kirliliği, demiş olabilirsiniz. Açıklayalım: Kampanya için Lima’nın en yoğun trafikli noktasına boş bir açık hava panosu yerleştirilmiş. Panonun içerisine de atmosferdeki karbondioksit kirliliğini toplayacak bir cihaz eklenmiş. Bu cihaz CO2 gazını depoladıktan sonra bunu toza dönüştürmüş. Dönüştürme sürecinde toz, bir mürekkep gibi kullanılarak beyaz panonun üzerine yavaş yavaş yazılar yazmaya başlamış. 15 günlük bir sürecin sonunda pano mesajın son haline ulaşılmış: “Nefes almakta çok zorlanıyorum.”

Hazırlanan bu deney ve süreci filme alınmış ve bu film sosyal medya platformlarında paylaşılmış. Hava kirliliği tozu ise paketlenerek bir medya kiti içerisinde basın mensuplarına yollanmış. Bunun yanı sıra Lima halkı Lima’nın hava kirliliği sorununu tartışmaya davet edilmiş.

Kampanyanın amacı, hava kirliliği sorununa dikkat çekmek ve doğal gazı daha temiz bir alternatif olarak konumlamak. Bunu da çarpıcı bir şekilde anlatmayı başarıyor. Lima’nın en kalabalık ve en yoğun noktasındaki pano, bir açıkhava işiyle ulaşılabilecek en geniş kitlesine ulaşılmasına yardımcı olmuş ve fosil yakıtların verdiği zararın net bir şekilde gösterilmesini sağlamış.

Künye:
Reklamveren: Cálidda
Ürün: Natural Gas
Reklam Ajansı: McCann Lima
Yönetici Yaratıcı Yönetmen: Mauricio Fernandez-Maldonado, Christian Caldwell
Yaratıcı Yönetmen: Javier Delgado, Giovanni Macco
Yaratıcı Ekip: Carlos Banda, Fernando Valladares, Gonzalo Buendía, Christian Rojas
Müşteri İlişkileri: Juan Camilo Correa, Viviana Exebio, Raquel Lopez
Yapım: Alonso Palomino, Sebastián Salinas
Planlama: Rodrigo Revoredo, Carlos José Romero
Yapım Uygulama: Petty Publicidad
Yapım Evi: Saturno
Film Yönetmeni: Álvaro Luque
Yönetmen Asistanı: Carlos Soto
Yönetici Yapımcı: Cocler Díaz
Yapım: Mariajosé Castratt
Müşteri Onayı: Claudia Doig, Angela Pegam, María Isabel Baca

Görsel: YouTube