Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Havada Süzülen Devasa Akciğer

Havada Süzülen Devasa Akciğer

Havada süzülen bir çift şeffaf akciğer yerleştirmesi ile hava kalitesinin akciğerler üzerindeki etkisi vurgulanıyor.

Hava kirliliği akciğer hastalıklarının önde gelen nedenlerinden bir tanesi. Çevresel faktörlerle desteklenen iklim krizi kötü hava kalitesine neden olurken öksürük, solunum güçlüğü, nefes darlığı gibi farklı rahatsızlıklara ve hatta astım, KOAH ve akciğer kanseri gibi hastalıklara neden olabiliyor.

Kanada Akciğer Derneği (Canadian Lung Association) de Dünya Akciğer Günü kapsamında hazırladığı yerleştirme ile ülkede her yıl 15 binden fazla insanın kötü hava kalitesi nedeniyle öldüğünü hatırlatırken hava kirliliğinin akciğerler üzerindeki doğrudan etkisine göndermede bulunuyor.

Havada olan her şey aslında akciğerlerimizde

McCann Canada imzalı kampanya yerden yaklaşık 100 metre yükseklikteki şeffaf akciğer yerleştirmesi ile havada olan her şeyin aslında ciğerimizde de olduğunun mesajını veriyor. Lungs in the Air adı verilen dört kat yüksekliğindeki şişirilebilir akciğerler daha önceleri Red Bull gibi farklı büyük markalarla da çalışmış olan sanatçı Fezz Stenton tarafından yaratılıyor.

dünya akciğer günü

Geçici yerleştirme Kanada’nın farklı noktalarında gösteriliyor. 25 Eylül Cumartesi Dünya Akciğer Günü kapsamında Calgary’deki East Village Park’ın üzerinde yükselen şişme akciğer yerleştirmesi Halifax ve Toronto şehirlerine de uğrayacak. Yerleştirmenin bulunduğu her alanda Kanada Akciğer Derneği’nden temsilciler ve uzmanlar akciğer sağlığı hakkında vatandaşların sorularını yanıtlıyor ve insanları bilgilendiriyor.

Kampanya için açılan mikrositede hava kirliliğinin akciğerler üzerindeki etkisi hakkında detaylı bilgi ve çeşitli görselleştirmelerle Kanada’daki şehirlerin hava kalitesi hakkında bilgiler paylaşılıyor. Harekete geçmenin önemine vurgu yapan Kanada Akciğer Derneği, site aracılığıyla devlet yetkililerine mesaj gönderirken herkesi #LungsInTheAir etiketiyle paylaşım yapmaya davet ediyor.

Görsel: Twitter