Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Anime Kurabiyeler

Anime Kurabiyeler

Japon sanatçı ve pastacı kiri0izm, kurabiyelerinin üzerine detaylarıyla hayran bırakan anime karakterler çiziyor.

Instagram’daki yemek fenomenleri, bizlere yiyeceklerle sanat konusundaki becerilerin nasıl birleştirilebileceğini en iyi şekilde gösterdi. Mikyou’nun kendi ailesi için yaptığı saşimilerle sanatını konuşturması en güzel örneklerindendi.  Vegan tatlılar ve kahvaltılar, ebru ve mandala karışımı desenlerle süslenmiş vegan smoothie’ler ve mandala kekler de kalplerimizi çalmıştı. Bana göre en hoş çalışmalardan biri de VineyardBaker’ın, ekmek yüzeyini bir tuval gibi değerlendirerek yaptığı ekmek sanatı işleriydi. Şimdi de kurabiyeleri tuval gibi kullanan başka bir yemek sanatçısı var karşımızda.

“Yeme de yanında yat” kurabiyeler

Anime ve hamur işlerinin ortak noktası nedir? Şimdiye kadar bildiğimiz kadarıyla hiçbir şey! Japon sanatçı Kiri0izm kendi yaptığı kurabiyelerde artık bu sorunun cevabını değiştiriyor. Bunlar hiçbir şekilde bir amatör elinden çıkmış animeler değiller ve karmaşık detaylara sahip karakterler çok doğru bir şekilde tasvir edilmişler. Tatma imkanım olmadığından kurabiyelerin lezzeti konusunda bir yorum yapamıyorum. Böyle bir imkanım olsaydı bile bu kurabiyeleri yemeye kıyamazdım. Bu arada üzerindeki malzemeye bakarak yenilebilir olup olmadığından şüpheye düşenler olabilir. Bu yüzden kurabiyelerin %100 yenilebilir olduğunun altını çizeyim.

Eserleri arasında gezinirken, sanatçının en sevdiği anime dizilerinin ne olduğuda ortaya çıkıyor. JoJo’s Bizarre Adventure, Hypnosis Mic, Mob Psycho 100 ve daha niceleri bu kurabiyelerin üzerinde! Kurabiyelerin üzerinde kendi favori karakterinize rastladınız mı?

Kiri0izm’in yeni çalışmalarını Instagram‘ı, Twitter‘ı ve yeni yen, aktif olmaya başladığı YouTube kanalı üzerinden takip edebilirsiniz. You Tube kanalında kurabiyelerin yapım sürecini de izleyebilirsiniz.

kiri0izm kiri0izm kiri0izm

Görsel: Instagram