Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Ekmek Sanatı

Ekmek Sanatı

VineyardBaker, ekmek yüzeyini bir tuval gibi değerlendiriyor ve çeşitli malzemelerle ekmeklere farklı desenler çiziyor.

Yemek ve sanat tutkusunu birleştirmenin pek çok yolu olduğunu görüyoruz. Aile yemekleri için sanat eseri gibi saşimiler tasarlayan Mikyou bunun en güzel örneklerinden birini vermişti. Yine özellikle vegan tarifler için yapılan etkileyici sunumlar da Instagram’da büyük ilgi gördü. Rengarenk vegan tatlılar ve kahvaltılar, ebru ve mandala karışımı desenlerle süslenmiş vegan smoothie’ler ve mandala kekler en leziz örneklerdendi. Instagram’da VineyardBaker kullanıcı adıyla tanınan ekmek ustası da sanatı ekmekleriyle buluşturarak dikkat çekiyor.

“Dikkat, burası gluten içerir!”

Ekmekle ilgili tercihlerimiz genelde sağlıklı bir ekmek satın alma çabasından öteye gidemiyor. Gıda terörü denen bir canavarla boğuşuyoruz sürekli. Zihnimiz bu sağlık konusuyla meşgulken ekmeğin tasarımına ne üretenler ne de tüketenler olarak pek de mesai ayıramıyoruz. Ancak son zamanlarda, sosyal medyada bu durumu değiştirecek ekmek sanatı trendi de gözünüze çarpmış olabilir. VineyardBaker da bu tredin kalbinde yer alan kullanıcılardan.

View this post on Instagram

“Vincent Vandough “Food art that tastes as lovely as it looks. Channeling the inner Van Gogh here. Sunflowers and poppy’s create a delight to both the eyes and taste buds. Makes a great center piece for a dinner party . A moist interior crisp outer crust. Toppings include kalamata olives ,fresh herbs, yellow peppers,capers, grape tomatoes , etc. Set upon a beautiful canvas of hand milled organic Einkorn wheat sourdough ? . . #sourdough #instagood #foodstagram #bread #Naturallyleavened #artisanbread #realbread #flourwatersalt #wholegrain #bread #baker #foodart #sunflowers #photooftheday #food #rosemary #focaccia #vangogh #artisan #impressionism #marthasvineyard #artofinstagram #paintingoftheday #breadbaker #painting #bakery #oliveoil #artistsoninstagram #bakeeveryday #focacciabread #bakery #love #focaccia

A post shared by VineyardBaker (@vineyardbaker) on

VineyardBaker, ekmek yüzeyini adeta tuval gibi kullanıyor. Kalamata zeytini, taze otlar, sarı biber, kapari, üzüm ve domates kullanarak Vincent Van Gogh’un ayçiçekleri tarzında yarattığı “Vincent Vandough” (Vincent hamuru) en çok ilgi toplayan ekmeklerinden biri. Genelde de bu türden çiçek tasvirleri yapmayı tercih ediyor ekmeklere.

Evde bu türden ekmekler yapmayı düşünenler için tavsiyesi, yüzeydeki malzemeleri dizmeden önce hamurun biraz kabarmasını ve dalgalanmasını beklemeleri. Ekmeğin üzerine bir fırça yardımıyla zeytinyağı sürmek hem lezzet katıyor hem de ve hamura parlak bir son dokunuş veriyor. Sulu kiraz domatesleri gibi ıslak malzemeleri kullanmayı tercih ediyorsanız, VineyardBaker’ın önerisi onları dilimledikten sonra kurutmanız. Böylece ekmeğinizi hantallaştırmazlar.

VineyardBaker sadece çiçek desenli ekmekler yapmakla da kalmıyor. Ekmeklere farklı şekiller veriyor ve üzerine farklı desenler kazıyor. Super Bowl için yaptığı aşağıdaki pretzeller gibi.

View this post on Instagram

What to bring to a last minute fall pot luck? fresh breads of course. Was only given 28 hour notice but these breads using the pate’ fermente method , locally grown red fife & rye along with some fresh garden herbs and pink peppercorns turned out pretty yummy! Perfect with the Wild Pumpkin bisque and Sam’s day boat Sea scallops fresh off the F/V Endurance. ?‍♂️ #eatlocal #dinnerwithfriends #friends #potluck #menemshafishmarket #bread #bakeveryday #pumpkin #seascallops #localgrains #redfife #rye #rosemary #baker #pumpkinbisque #pinkpeppercorn #wholegrain #artisanbread #marthasvineyard #mermaidfarms #buylocal #supportyourlocalfisherman #knowyourfisherman #fallharvest #mvfishermanspreservationtrust #fvendurance #scallopfisherman#october

A post shared by VineyardBaker (@vineyardbaker) on

Görsel: Instagram
Manşet görseli düzenlenmiştir.