Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Maximum Kart’tan Hikayelerinin Gerçek Kahramanı Olan Tüm Kadınlara

Maximum Kart’tan Hikayelerinin Gerçek Kahramanı Olan Tüm Kadınlara

Maximun Kart için hazırlanan VMLY&R İstanbul imzalı Kadının Gücü başlıklı reklam filmi masallarda yer alan hayali karakterlerin aramızda olduğunu hatırlatıyor.

Dünya Kadınlar Günü her yıl 8 Mart günü kutlanıyor. Birleşmiş Milletler tarafından 1975 yılından bu yana resmi olarak kutlanan günün geçmişi 1900’lü yılların başına kadar dayanıyor. O yıllardan bu yana kadınların sosyal, ekonomik ve siyasi başarıları kutlanıyor. Sosyal bilincin gelişmesine katkı sağlayan günde şirketler ve sivil toplum kuruluşları da Dünya Kadınlar Günü özelinde kampanyalar yayınlıyor.

Aramızda yaşayan kahramanlara övgü

Son dönemlerde toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadın-erkek gibi temalara değinen markalar bu sene de 8 Mart’a özel kampanyalarını yayınlamaya başladı. Bu kampanyalardan biri de VMLY&R İstanbul tarafından Maximum Kart için hazırlanan Kadının Gücü başlıklı reklam filmi oldu.

“Bazı kahramanlar masallarda değil aramızda yaşarlar” mottosu ile paylaşılan reklam filminde üç kadının hayat hikayesi masal kahramanlarının isimleriyle özdeşleştirilirken daha gerçek bir bağlam kuruluyor. Korkusuzca yangının içine atlayıp hayat kurtaran, denizin derinliklerinde zamana karşı yarışan ve topraktan alın teri ile emeğinin karşılığını alan kadınlar yer alıyor. Maximun Kart, hayatın her alanında ve her anında karşımıza çıkabilecek azimli, inançlı ve korkusuz kadınların masallarla sınırlı olmadığını, hatta masal karakterlerinden daha güçlü olduklarını gösteriyor.

Kadının gücü hayatın her alanında

Korkusuzca alevlerin içine atlayan itfaiyeci “Kırmızı Başlıklı Kız”, zamana karşı yarışan yüzücü “Küçük Deniz Kızı” ve tarlada pamuk toplayan kadın “Pamuk Prenses” karakterlerinin gerçek hayattaki varlıklarını temsil ediyor.

Maximum Kart #MasalDeğilGerçek etiketi ile paylaştığı kampanyasında hayatın farklı alanlarında dünyayı daha iyi bir yer haline getirmek isteyen kadınlara övgüler sunuyor.

Künye

Ajans: Türkiye İş Bankası
Reklam Ajansı: VMLY&R İstanbul
Yapım Şirketi: Kala Film – 85/90 Projects
Yönetmen: Eymen & Can

Görsel: YouTube, VMLY&R İstanbul