Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
40. Grafik Tasarım Sergisi 12 Ekim’de Açılıyor

40. Grafik Tasarım Sergisi 12 Ekim’de Açılıyor

GMK tarafından düzenlenen 40. Grafik Tasarım Sergisi 12 Ekim’de kapılarını açarken sergi hem fiziksel ortamda hem de çevrim içi olarak izlenebilecek.

Grafik Tasarımcılar Meslek Kuruluşu (GMK) tarafından her yıl düzenlenen ve grafik tasarımı ödüllendiren Grafik Tasarım Sergisi bu yıl 12 Ekim’de açılacak. Son bir yıl içerisinde üretilmiş grafik tasarım çalışmalarının arasından en iyileri ödüllendirildiği ve sergilendiği etkinlik hem fiziksel ortamda hem de sergi.gmk.org.tr üzerinden çevrim içi izlenebilecek.

GMK’nın 1981 yılından bu yana düzenlediği köklü grafik tasarım etkinliklerinden biri olan sergi, Kurukahveci Mehmet Efendi’nin ana sponsorluğunda ve MSGSÜ Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi’nin ev sahipliğinde bu yıl 40. yılını kutluyor.

40. Grafik Sergisi’nin ödül töreni 8 Ekim’de

Türkiye’de grafik tasarıma ilişkin ciddi bir bellek oluşturan sergide 22 kategori ödülü ve 6 özel ödül verilecek. 8 Ekim Cuma günü saat 20:00’de başlayacak sergi ödül töreni GMK YouTube kanalındaki canlı yayınla takip edilebilecek. Törende GMK Ödüllerinin yanı sıra ilgili kurum ve kuruluşların uzun yıllardır süregelen katkılarıyla verilmeye devam eden özel ödüller de sahiplerini bulacak.

Bigumigu’nun da basın sponsorları arasında bulunduğu 40. Grafik Tasarım Sergisi, 8 Ekim’den itibaren internet sitesi üzerinden çevrim içi olarak 12 Ekim-8 Kasım 2021 tarihleri arasında MSGSÜ Tophane-i Âmire Kültür ve Sanat Merkezi’nde fiziksel olarak ziyaret edilebilir.

40. Grafik Tasarım Sergisi’nin görsel kimliğini geçtiğimiz yılki yarışmada İlan (Gazete/Dergi) Tasarımı kategorisinde En İyi Ödülü kazanan Kaan İşcan’ın imzası bulunurken haraketli görüntü Alp Eren Tekin ve Ethem Cem tarafından hazırlandı.

Daha fazla bilgi için bu bağlantıyı ziyaret edebilir, geçtiğimiz yılın kazananlarına buradan göz atabilirsiniz.

Görsel: GMK