Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
40. Grafik Tasarım Sergisi Yarışması’na Başvurular Başladı

40. Grafik Tasarım Sergisi Yarışması’na Başvurular Başladı

Grafik Tasarımcılar Meslek Kuruluşu (GMK) tarafından düzenlenecek olan 40. Grafik Tasarım Sergisi Yarışması'na katılım için son tarih 30 Temmuz.

Grafik Tasarımcılar Meslek Kuruluşu (GMK) tarafından her yıl düzenlenen Grafik Tasarım Sergisi, yılın en iyi işlerini seçerek ödüllendiriyor. 1981 yılından bu yana düzenlenen etkinlik bu yıl 8 Ekim – 8 Kasım 2021 tarihleri arasında Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşecek. Grafik tasarım ödüllerinin yanı sıra pek çok özel ödül de sahibini bulacak. Ödüller, Ekim ayında düzenlenecek yine çevrimiçi bir yayınla açıklanacak.

Grafik Tasarım Sergisi 40. yılını kutluyor

Kurukahveci Mehmet Efendi’nin ana sponsorluğunda düzenlenen sergide 25 kategori ödülü ve 6 özel ödül verilecek. Türkiye’de grafik tasarıma ilişkin ciddi bir bellek oluşturan serginin ödül töreni 8 Ekim’de gerçekleşecek.

Bu yılki yarışmanın seçici kurulunda Aslı Altay, Gülizar Çepoğlu, Murat Celep, Ozan Karakoç, Özlem Özkal, Serdar Benli ve Umay Çubukçu; Öğrenci Projeleri Seçici Kurulunda ise Emel Karadeniz, Mesut Uğurlu ve Ulaş Uğur yer alıyor. 40. Grafik Tasarım Sergisi görsel kimlik tasarımında geçtiğimiz yılki yarışmada İlan (Gazete/Dergi) Tasarımı kategorisinde En İyi Ödülü kazanan Kaan İşcan’ın imzası bulunuyor.

GMK üyesi olma koşulu aranmaksızın tüm grafik tasarımcılar, Eylül 2020’den itibaren ürettikleri işleriyle 25 kategoride sergiye başvuruda bulunabiliyor. Detaylı bilgi ve başvuru için burayı ziyaret edebilir, geçen senenin kazananlarını bu bağlantı üzerinden inceleyebilirsiniz.

Görsel: GMK