Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Minyatür Manzaralar Eşliğinde Gezegenler Arası Yolculuk

Minyatür Manzaralar Eşliğinde Gezegenler Arası Yolculuk

Clemens Wirth, Miniature Landscapes serisinin son videosuyla özenle yarattığı minyatür gezegenlerde büyüleyici sahneler sunuyor.

İnce detayları ve harcanan emeğiyle minyatür yapılar veya objeler ilgi çekici ve merak uyandırıcı oluyor. Joshua Smith’in modellemeleri, Vildan Hoşbak tarafından hazırlanmış minyatür yapılar, Mozu Studios’un inanılmaz ince detaylara sahip iç mekanları, model tasarımcısı Frank Kunert’in mimari trendleri tiye alan minyatür modelleri el yapımı minyatür işçiliğinin gücünü gösteren işler arasında. Miniature Landscapes serisiyle özenle yaratılmış sahnelerde doğal manzaraları küçük ölçeklerde sunan Clemens Wirth, minyatür evrenlerin ne denli heyecan verici olabileceğini gösteriyor.

Gezegenler arası yolculuk ve doğa olayları küçük ölçekte yeniden yaratılıyor

Yönetmen, hareket tasarımcısı ve animasyon sanatçısı olan Wirth, makro fotoğrafçılık ve model oluşturmayla yakından ilgileniyor. Miniature Landscapes serisine 2019 yılında başlayan yönetmen, serinin üçüncü ve muhtemelen son videosunu geçen hafta yayınladı. Bu kısa filmde her biri elle özenle hazırlanmış minyatür sahnelerde keyifli bir yolculuğa çıkılıyor. Üçlemenin son videosunda Dünya’dan çıkıp gezegenler arası gezinti yapılıyor. Bu seyahat ile farklı evrenlerin kapısı aralanıyor.

Yönetmen tüm prodüksiyon sürecini küçük odasına gerçekleştiriyor. Hayranlık uyandıran arazilerdeki lav püskürten volkanlar, göktaşları, renkli manzaralar, uzay aracının seyahati ve tüm büyüleyici yolculuk bu odadan çıkıyor. Galaktik yolculuğa eşlik eden müziğin arkasında ise Echoic Studio imzası bulunuyor.

Clemens Wirth, videonun 3 dakikasından itibaren projeyi nasıl gerçekleştirdiğini gösteren yapım aşamasını da paylaşıyor. Her biri farklı mekanlarda ve konularda olan Miniature Landscapes serisinin birinci ve ikinci videosunda gezegenimizden doğa manzaraları gerçeğinden ayırt edilemeyecek şekilde sunuluyor. Yönetmenin diğer işleri için internet sitesine, Vimeo hesabına ya da Instagram hesabında göz atabilirsiniz.

Görsel: Vimeo