Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Google Fotoğraflar’da Eski Fotoğrafları Yenileyen Yeni Özellikler

Google Fotoğraflar’da Eski Fotoğrafları Yenileyen Yeni Özellikler

Google Fotoğraflar'a eklenen yapay zeka destekli yeni özellikler, eski fotoğrafları yeniden hayata döndürebiliyor.

Görsel düzenleme ve hareketlendirme gibi amaçlarla kullanılan yapay zeka temelli araçların sayısı gün geçtikçe artıyor. İletişim stratejisini bu tür araçlar üreterek yürüten NVIDIA, son günlerde bunun en ilginç örneklerini verdi. Görüntülü görüşmelerde görünmek istemeyenlere konuşan selfie çözümü sunun Vid2Vid Cameo ve manzara eskizlerini fotoğrafa dönüştüren NVIDIA Canvas gerçekten de ses getirdi. MyHeritage’ın eski fotoğrafları hareketlendiren Deep Nostalgia özelliği de internette en çok ses getiren araçlardan olmuştu. Milyonlarca insan eski aile fotoğraflarını bu araca yükleyerek hareketli görüntüye dönüştürmüş, duygusal anlar yaşanmıştı. Şimdi de sırada, eski fotoğraflara etkili bir dokunuş yapan Google Fotoğraflar var.

Fotoğrafların çekildiği cihazın teknik özelliklerinden bağımsız bir yenileme

Google Fotoğraflar, en son sürümüne eklenen yeni yapay zekalı görüntü geliştirme araçları sayesinde hesap makinesiyle çekilmiş gibi görünen fotoğrafları bile düzeltebiliyor. Bu araçlarla; bulanıklığı ve istenmeyen pürüzleri hızla gidermek mümkün. Bunu sağlayan şey de “sharpen” (keskinleştir) ve “denoise” (gürültü gider) algoritmalarının, fotoğrafları çekmek için kullanılan kameranın kalitesinden bağımsız olarak çalışıyor olması.

Google Fotoğraflar

‘Denoise’ özelliği, görüntülerin grenlerini temizlemek için çok katmanlı bir işlem uyguluyor. Sharpen aracı ise daha fazla bulanıklık ekleyerek hafif bulanıklıkla mücadele eden ilginç bir işlem uyguluyor. Bu işlem sırasında orijinal görüntüyü geri yüklemek için tekrar tekrar kontrollü bir bulanıklık efekti uyguluyor. Hafif bulanıklığın izlerini ortadan kaldıran Polyblur isimli yeni ve sezgisel bir “yeniden bulanıklaştırma” tekniği kullanıyor.

Google Fotoğraflar Google Fotoğraflar

Görsel: Google