Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
NVIDIA Canvas Manzara Eskizini Fotoğrafa Dönüştürüyor

NVIDIA Canvas Manzara Eskizini Fotoğrafa Dönüştürüyor

NVIDIA Canvas adlı mobil uygulama, yapay zekayı kullanarak manzara doodle'larını fotogerçekçi görüntülere dönüştürüyor.

NVIDIA, yapay zeka teknolojisine olan hakimiyetini görsel düzenleme araçları üzerinden ortaya koymayı tercih ediyor. Örneğin bazı kısımları silinmiş/eksilmiş fotoğrafları yapay zekayla tamamlayan bir araç geliştirmiş ve bu yolla oldukça ses getirmişti. Şimdi ise çok daha çarpıcı bir mobil uygulamayla karşımızda. NVIDIA Canvas adlı bu yapay zeka destekli uygulama, kullanıcının doodle’ladığı hayali manzaraları, manzara fotoğrafına dönüştürüyor.

NVIDIA Canvas, yaratıcı sektörde kendine nasıl yer bulur?

NVIDIA’nun duyurusuna göre NVIDIA RTX GPU’su olan herkes, gerçek zamanlı boyama araçları sunan bu uygulamanın ücretsiz beta versiyonunu kullanabilecek. İşin sanatsal yönünden bakarsanız, gerçekçi bir görüntüyü bir doodle’dan ya da eskizden üstün kılan bir şey yok elbette. Fakat NVIDIA Canvas, size gereken stok fotoğrafın brief’ini verdiğiniz bir fotoğrafçı gibi çalışıyor. Renkleri ve kompozisyonu genel hatlarıyla çizerek, karşılığında fotoğrafı elde ediyorsunuz. Bir reklam kampanyasında zamanla yarışan bir sanat yönetmeni düşünün. Belli özelliklere sahip bir manzara fotoğrafına ihtiyacı olan bu yönetmen, NVIDIA Canvas’ı kullanarak yalnızca birkaç tıkla tam istediği gibi bir görüntü oluşturabilir. Böylece büyük oranda zamandan tasarruf edebilir. Dolayısıyla uygulama yaratıcı sektörün oldukça işine yarayabilir.

Canvas, yaratıcı projeleri hayata geçirmek isteyenlere hem donanım hem de yazılım araçları sağlayan bir program olan NVIDIA Studio’nun bir parçası. Canvas, NVIDIA’nın ilk olarak 2019’da gündeme getirdiği şu aracın tüketiciye yönelik sürümü gibi görünüyor. Ancak uygulamanın şu an yapabildiklerine baktığınızda o zamandan bu yana fazlaca yol aldığı görülüyor.

NVIDIA Canvas

NVIDIA Canvas ile kullanıcı dağlar, bulutlar, çimenler ve gökyüzü efektleri gibi 15 araçtan oluşan bir paleti kullanarak basit şekiller ve çizgiler çizebiliyor. Bu eskiz süreci Microsoft Paint’i anımsatıyor. Ardından yapay zeka bunları gerçek zamanlı olarak fotoğrafa/fotogerçekçi bir sahneye dönüştürüyor.

NVIDIA Canvas

Canvas, GAN (generative adversarial networks) adı verilen bir yapay zeka biçimi kullanıyor. Bu yapay zeka biçimini kullanan NVIDIA aracına GauGAN adı verilmiş ve NVIDIA’nın tüm diğer yapay zeka destekli araçlarında da GauGAN altyapısının kullanıldığını görebilirsiniz. GAN’lar, birlikte çalışan bir üreteç ve bir ayrıştırıcıdan oluşuyor. Üreteç, materyal haritalarını görüntülere dönüştürmeyi amaçlıyor ve ayrıştırıcı, üretilen şeyin belirli yönlerini anlıyor. Örneğin, ayrıştırıcı suyun yansımaları olduğunu biliyor ve üretece bunun bir temsilini yaratmasını söyleyebiliyor.

Görsel: NVIDIA