Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Metinleri Gerçekçi Görüntülere Dönüştüren NVIDIA Aracı

Metinleri Gerçekçi Görüntülere Dönüştüren NVIDIA Aracı

NVIDIA, yeni yapay zeka destekli aracıyla metinlerden gerçekçi resimler yaratma imkanı sunuyor.

NVIDIA’nın son yıllarda yaptığı en dikkat çekici pazarlama işleri, yapay zeka teknolojisine dayalı araçlar geliştirmek. Bu görsel düzenleme araçları üzerinden, bu teknoloji üzerindeki hakimiyetini ortaya koyuyor ve ses getiriyor. Manzara eskizini fotoğrafa dönüştüren NVIDIA Canvas ve silinmiş görselleri yapay zekayla onaran şu araç gibi örneklerle karşımıza çıktı. Görüntülü görüşmelerden bıkanlara ve suretini göstermek istemeyenlere konuşan selfie çözümü sunan Vid2Vid Cameo’yu da anmadan geçmeyelim. Şimdi yine görsel yaratıcılığını konuşturmak isteyen ama yeteneğine güvenmeyen insanların ilgisini çekecek GauGAN2 isimli bir araçla karşımızda.

Yazı yazarak görüntü oluştur

GauGAN2 kullanıcının fare ya da ekran kalemi kullanmasına ihtiyaç bırakmıyor. Kullanıcının, içindeki ressamı ortaya koyabilmesi için birkaç sözcükle araca talimat vermesi yeterli. Bu araç da önceki NVIDIA araçları gibi, GAN (generative adversarial networks) adı verilen bir yapay zeka biçimi kullanıyor. GAN’la ilgili detaylı açıklamayı şu haberde görebilirsiniz. Bu yapay zeka biçimini kullanan NVIDIA araçlarında GauGAN adı verilen bir derin öğrenme alt yapısı bulunuyor. GauGAN’ın ilham kaynağı ise post-Empresyonist sanatçı Paul Gauguin.

GauGAN2 ile yalnızca üç veya dört kelimelik bir komut istemiyle sıfırdan fotogerçekçi manzaralar oluşturmak mümkün. Başka bir sıfat eklemek veya ifadeyi değiştirmek, gerçek zamanlı olarak farklı bir görünüm yaratıyor.

Örneğin, “kayalık bir kumsalda gün batımı” yazdığınızda AI tarafından oluşturulmuş tam da bunu gösteren bir resim karşınıza çıkıyor. Daha sonra sahneyi değiştirmek için “gün batımını” “öğleden sonra” veya “yağmurlu gün” ile değiştirebilir, değişimi gerçek zamanlı olarak görebilirsiniz.

Bu tür araçların genellikle, boyama veya stil aktarımı gibi yalnızca tek özelliği vardır. Ancak GauGAN2, GAN adı verilen tek bir makine öğrenimi çerçevesinde; birden fazla segmentasyon eşleme, iç boyama ve metinden görüntü oluşturma gibi sıra dışı yeteneklere sahip.

GauGAN2 kullanırken hayali bir sahnenin her bir öğesini çizmek yerine, görüntünün temel özelliklerini ve temasını hızlı bir şekilde oluşturmak için kısa metinler girebiliyorsunuz. Metinlerle yapılan bu başlangıç ​​noktası, daha sonra belirli bir dağı daha uzun yapmak veya ön plana birkaç ağaç veya gökyüzüne bulut eklemek için eskizlerle özelleştirilebiliyor.

“Kullanıcının metin kutusuna yazdığı her kelime yapay zeka tarafından oluşturulan görüntüye daha fazlasını eklediğinden” görüntü, hayal gücüyle paralel olarak gelişmeye devam edebiliyor. AI’nın gerçekçi resimler yapmasını sağlayabilirsiniz. Öte yandan manzaraya ikinci bir güneş eklemek gibi talimatlarla fantastik işler de çıkarabilirsiniz. Zaman zaman tutukluk yapsa da araç, sonunda mutlaka yazdığınız metne karşılık veriyor.

Görsel: NVIDIA