Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kardan Adamını Yıl Boyunca Yaşatmaya Çalışan Küçük Kız

Kardan Adamını Yıl Boyunca Yaşatmaya Çalışan Küçük Kız

Apple’ın iPhone 13 Pro kullanarak çekilen Noel kampanyası evinin önündeki kardan adamın erimemesi için çaba gösteren küçük kızın hikayesini anlatıyor.

Shot on iPhone serisi ile iPhone’ların yeteneklerini vurgulayan Apple bugüne kadar çeşitli yaratıcı projelerden müze turuna, aksiyon dolu kısa filmlerden The Stunt Double isimli dikey formattaki kısa filmine kadar farklı yaklaşımlarla telefonun kamerasını ve zorlu şartlara karşı dayanıklılığını gösteriyor. Noel sezonu yaklaşırken eksenini biraz değiştiren Apple, bu sefer soğuk kış günlerinde kalpleri ısıtacak kısa film tadında bir işle karşımıza çıkıyor. Duygusal ve heyecan verici üç dakikalık film iPhone 13 Pro kullanılarak çekiliyor.

Karlar eridiğinde kardan adamını korumak için ne yaparsın?

Apple’ın “Saving Simon” isimli kampanyası, Noel döneminde kardan adam yapan ve onu geriye kalan tüm yıl boyunca hayatta tutmaya çalışan küçük kızın hikayesini anlatıyor. Kardan adam Simon’ı kardeşinin elinden son anda kurtaran kız, mevsimler değişmeye başladığında onu dondurucuda saklamaya başlıyor. Yıl boyunca Simon ile duygusal bir bağ kuran küçük kız, mevsimler tekrar değişmeye başladığı zaman kardan adamı ait olduğu yere geri götürüyor. Her ne kadar bir Noel filmi olduğu için mutlu bir sona bağlansa da Simon’ın ve küçük kızın hikayesi bu noktada yürek burkan bir hal alıyor. Yine de bir arada olan aile bu tatsız durumun üstesinden hep birlikte geliyor.

Film, “Bütün bir yıl boyunca hep beraber olmayı beklediğimiz insanlara” sözleriyle sona ererken Valerie June’un “You and I” parçasının ezgileri film boyunca hikayeye eşlik ediyor.

Filmin yapım süreci kamera arkası görüntüleriyle paylaşıldı

TBWA\Media Arts Lab imzalı Saving Simon isimli film, Oscar adayı yönetmenler Jason Reitman ve Ivan Reitman tarafından çekildi. Filmde yönetmenler özellikle iPhone 13 Pro’da yer alan makro çekim ve sinema modları olmak üzere bir takım yeni özellikleri ön plana çıkarıyor. sadece bir telefonla film çekme fikrinin kendisini heyecanlandırdığını söyleyen Jason Reitman, reklamın kamera arkası videosunda ise kullandıkları tekniklere ve özelliklere değiniyor.

Künye

Müşteri: Apple
Ajans: TBWA\Media Arts Lab
Yönetmen: Jason Reitman, Ivan Reitman
Görüntü Yönetmeni: James Whitaker
Prodüksiyon Şirketi: Bob Industries
Müzik: Valerie June “You and I”

Görsel. YouTube