Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Farklı Görünsek Bile Hepimiz Özünde Aynıyız

Farklı Görünsek Bile Hepimiz Özünde Aynıyız

Gut Agency tarafından restoran zinciri Tim Hortons için hazırlanan kampanyada farklı etnik kökene ve kültürel geçmişe sahip kişilerin yaptığı kardan insanlar yer alıyor.

Kanada farklı geçmişe, etnik kökene sahip insanlarla dolu bir ülke. Toronto merkezli restoran zinciri Tim Hortons, Kanada’da yaşayan farklı kültürlerden, etnik kökenlerden veya coğrafyalardan gelen insanları öne çıkararak aslında hepimizin özünde aynı olduğunu vurguluyor. Gut Agency tarafından hazırlanan Snowpeople başlıklı Noel reklamı kardan insanlar yapıp onları kendi kültürlerine göre süsleyen insanları içeriyor.

tim hortons

Farklı coğrafyalardan farklı kültürlerden olsak da hepimiz aynıyız

Reklam filmi kendi ailesinin kardan insan hikayesinden ilham alan Kanadalı-Japon yönetmen Goh Iromoto tarafından yönetiliyor. Iromoto, Japon kökenli bir Kanadalı olarak farklı kültürleri farklı geçmişleri olan Kanada vatandaşlarını kapsayan bir iş ortaya çıkardıkları için gurur duyduğunu ifade ediyor.

Tim Hortons, snowman (kardan adam) demek yerine snowpeople (kardan insan) diyerek dile yerleşen eril kalıplara da karşı çıkan bir duruş sergiliyor. Film, hepimiz aynı kardan yapıldık mesajıyla sona ererken her insanın özünde aynı olduğu hatırlatılıyor. Reklamın tamamı, farklı coğrafyaları temsil eden ailelerden oluşuyor. Maskeli kardan insan sahnesiyle açılan filmde müşteriler tarafından sunulan gerçek hikayeler kullanılıyor. İnsanlardan kültürlerini, tarihlerini ve miraslarını temsil eden kardan insan fikirleri sunmasını isteyen Tim Hortons, bu hikayeler içerisinden eleme yapıp her hikayeye özgü kardan insanlar hazırlıyor.

Kleinburg’lu Harrow ailesi Jamaika’dan esinlenmiş bir kardan insan yapıyor. Ona boncuklu kolye, parmak arası terlik ve biber burun yerleştiriyor. Christian Island’dan Monague ailesi, Kızılderililer’e özgü parçaları kullanıyor. Pickering’den Azmat ailesi, Pakistan ve Hindistan mirasını göstermek için bölgeye özgü şala benzeyen giysiyi (dupatta) kardan insana giydiriyor. Thornhill’den Kaiser ailesi, tekerlekli sandalyedeki anneyi temsilen kardan insanı tekerlekli sandalye üzerinde yapıyor.

Künye

Müşteri: Tim Hortons
Ajans: Gut Agency
Yaratıcı Yönetmen: Brynna Aylward
Sanat Yönetmeni: Matthew Kenney
Metin Yazarı: Frederick Nduna
Prodüksiyon Şirketi: Steam Films
Yönetmen: Goh Iromoto
İdari Yapımcı: Krista Marshall
Yapımcı: Courtney Iromoto
Düzenleme: Rooster Editorial
VFX: Fort York Vfx
Renklendirme: Redlab Inc.

Görsel: YouTube