Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
iPhone 13 Pro ile Kısa Kısa

iPhone 13 Pro ile Kısa Kısa

Apple; absürt, dramatik ve eğlenceli senaryolara sahip üç reklam filmiyle iPhone 13 Pro kameralarının sinematik özelliklerine vurgu yapıyor.

Apple’ın geçtiğimiz Eylül ayında tanıttığı iPhone 13 serisi; CPU ve GPU hız artışları sunan A15 Bionic çipi, 120 Hz ekran yenileme hızı, pil performansı gibi özelliklerinin yanı sıra diğer modellerde olduğu gibi yine kamerasının özellikleriyle de öne çıkıyor. Yavaş çekimden geniş lenslerine, düşük ışıkta dahi iyi çekim imkanından optik yakınlaştırmaya kadar farklı özelliklerle bezeli iPhone 13 kameraları öyle iddialı ki Apple paylaştığı tanıtım videolarında “Hollywood’u cebinizden çıkarın” sloganını kullanıyor.

TBWA\Media Arts Lab tarafından Apple’ın Noel kampanyası Saving Simon sadece iPhone 13 Pro kullanarak çekilmişti. Şirket, kameralarının özelliklerini vurgulamaya devam ederek Shot on iPhone serisine bir yenisini daha ekledi. Cadillac, Volkswagen, Babbel gibi markaların reklam filmlerinde de yönetmen koltuğunda oturan O Positive’den David Shane’in yönettiği üç kısa tanıtım filmi, hikayeleri ve sinematografiyle ön plana çıkıyor.

Sinematik evrenlere yolculuk

Reklam filmlerinden ilki Detectives (Dedektifler), iki dedektifin iş üzerindeki kısa macerasına odaklanıyor. Arka planda kalan yardımcı dedektifin bulanık olmaktan memnun olmadığı kısa senaryoda kameranın odağını nesneler arasında kaydırmaya imkan tanıyan “Sinematik mod” ön plana çıkartılıyor. Bir anlığına dahi olsa filmin kırılım noktasında ana karakter olup dikkatleri üzerine çeken dedektif, iPhone 13 Pro kameralarının odaklanma hızını net bir şekilde gösteriyor.

İkinci film Basement (Bodrum), kameraların düşük ışıktaki performansına odaklanıyor. Bir korku senaryosunun işlendiği 60 saniyelik filmde bir kadın bodrum kattan gelen sese doğru yaklaşıyor. Bu kadar düşük ışıkta görüntü kalitesinin düşeceğinden endişeli olan kadın boduruma inmekte kararsız kalıyor. Aşağıdan gelen ürpertici ses endişelenecek bir durum olmadığını söylerken hem gerilimi artırıyor hem de kameraların kalitesine göndermede bulunmuş oluyor.

Üçüncü ve son film Pavel ise kasvetli ve siyah-beyaz bir film. Apple, iPhone 13 Pro’nun optik zoom özellikli telefoto lensini ve bu sayede nasıl daha fazla ayrıntı yakalanabileceğini gösteriyor. Dramatik sahnede kamera her geçen an gitgide Pavel’e yaklaşırken filmde yer alan ve Rusça konuşan kadın , bu kadar yavaş ve sinir bozucu şekilde yakınlaştırmanın sahne gereği onu deliliğe sürüklediğini söylüyor.

Görsel: YouTube