Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Edward Scissorhands’ın Eller Serbest Sürüş Keyfi

Edward Scissorhands’ın Eller Serbest Sürüş Keyfi

Makas elleri yüzünden her işte zorluk çeken film karakteri Edward Scissorhands, Cadillac'ın eller serbest sürüş teknolojisine sahip LYRIQ modeli ile keyifli bir sürüş deneyimi yaşıyor.

Tim Burton’ın klasikleşmiş filmi Edward Scissorhands korku unsurları ve gotik edebiyatı ile döneminin en fastastik filmleri arasında yer alıyordu. 1990 yapımı filmde Edward, bir şatodan banliyöye yerleşiyor ve tuhaf elleriyle buradaki ortama uyum sağlamaya çalışıyordu. Özellikle Super Bowl seyircisinin markaya bakışını yeniden tanımlamak isteyen Cadillac, klasikleşmiş Tim Burton filmini yeniden canlandırarak hem nostaljik bir rüzgâr estiriyor hem de yeni elektrikli otomobilini gösteriyor.

cadillac

Edward Scissorhands’ın zor anları

Türkiye saatiyle dün gece oynanan 55. Super Bowl etkinliğinin reklam filmlerinden biri olan ScissorHandsFree, Cadillac’ın yeni eller serbest sürüş teknolojisiyle donatılmış LYRIQ modelini tanıtıyor. Leo Burnett tarafından yaratılan reklam filminin yönetmenliğini David Shane üstleniyor. Oyuncu Timothée Chalamet tarafından canlandırılan Edward Scissorhands yine tüm beceriksiz sahneleriyle karşımıza çıkıyor. 1990 yapımı filmde rol alan Winona Ryder bu reklam filminde de rol üstleniyor.

Edward, filmde buz kütlesini, komşularının çimlerini makas elleriyle kesip şekil verirken reklam filminde yemekhanede ellerinin hünerlerini gösteriyor. Ancak bu güzel an dışında her sahne Edward Scissorhands için filmde olduğu kadar zorlu geçiyor. Makas eller tele takılıyor, mıknatıs işlevi görüyor ve bir topu patlatıyor. Makas elleriyle otomobil kullanamayacağını bilen Edward, bir sanal gerçeklik gözlüğüyle bu istediğini tatmin etmeye çalışıyor. Eller serbest sürüş özelliğine sahip yeni Cadillac LYRIQ sürprizi ile sanal dünyada yaşadığı bu keyif gerçek hayata taşınıyor.

Reklam sıkı COVID-19 tedbirleri kapasımda Los Angeles’ta çekildi. Filmdeki banliyö ortamı yeniden yaratıldı. Kostümlerden mekanlara kadar her şey filmin aslına sadık olacak şekilde yeniden düzenlendi. Edward Scissorhands’ın yönetmeni Tim Burton ise 30 yıl sonrasında bile eserin canlılığını ve hikayesini koruduğu için gurur duyduğunu ifade etti.

Künye

Müşteri: Cadillac
Ajans: Leo Burnett-Chicago
Küresel CCO: Liz Taylor
Yaratıcılar: Robert Clifton Jr., Matt Cramp, Matt Turnier, Jason LaFlore
Yönetmen: David Shane
Görüntü Yönetmeni David Cronenweth
Prodüksiyon Şirketi: O Positive
Editor: Gavin Cutler
VFX: Framestore
Kostüm: Melissa Des Rosiers,
Prodüksiyon Tasarımı: Maia Jovan
Müzik: Yessian

Görsel: YouTube