Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
41. Grafik Tasarım Sergisi İçin Başvurular Başladı

41. Grafik Tasarım Sergisi İçin Başvurular Başladı

Grafik Tasarımcılar Meslek Kuruluşu tarafından düzenlenen 41. Grafik Tasarım Yarışması ve Sergisi için erken katılım ve son katılım tarihleri açıklandı.

Grafik Tasarımcılar Meslek Kuruluşu (GMK) her yıl düzenlendiği Grafik Tasarım Sergisi geleneğini bu yıl da sürdürüyor. 1981 yılından bu yana düzenlenen etkinlik kapsamında yine hem yarışma hem de sergi konseptleri bir arada gerçekleşecek. Yarışma ve sergi için başvuruların açıldığı duyuruldu.

41. Grafik Tasarım Sergisi, Ekim ayında Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşecek. Sergiye erken katılım için son gün 19 Ağustos; son katılım için verilen tarihse 16 Eylül 2022. Tasarımcılar, Eylül 2021 itibarıyla üretilmiş işleriyle sergiye başvuruda bulunabilecek. Başvuruda bulanacak grafik tasarımcılarda, GMK üyesi olma koşulu aranmıyor.

Serginin afiş görsel kimlik tasarımı, geçtiğimiz yıl Eczacıbaşı Yılın Genç Grafik Tasarımcısı Ödülü’nü kazanan Seda Yüksel’in imzasını taşıyor. Hareketli afiş ve tanıtım materyallerinin 3D Motion’ı Oğuzcan Yazgı, 2D Motion’ı Seyfi Ünlü, ses tasarımı ise Zeki Alper Gülay tarafından gerçekleştirilmiş. Son yıllarda olduğu gibi bu yıl da serginin ana sponsoru Kurukahveci Mehmet Efendi.

Bu yıl Dijital İşler Seçici Kurulu da değerlendirme yapacak

Sergide GMK Ödüllerinin yanı sıra pek çok özel ödülün de sahibini bulacağı belirtiliyor. Sosyal Medya Gönderi-Hikâye Tasarımı ve Mobil Uygulama Tasarımı ile birlikte 24 kategori yer alıyor. Bu yıl GMK Ödülleri ve Öğrenci Projeleri Seçici Kurullarının yanı sıra Dijital İşler Seçici Kurulu da bulunuyor. GMK Ödülleri Seçici Kurulu’nda Deniz Marlalı, Koray Doyran, Ömür Kula Çapan, Pemra Ataç, Salih Küçükağa, Uğurcan Ataoğlu ve Yiğit Karagöz yer alıyor. Öğrenci Projeleri Seçici Kurulu Aksel Ceylan, Murat Dorkip ve Gizem Kara görev alıyor. Bu yıl eklenen ve yıl içinde gerçekleştirilmiş dijital işlerin değerlendirileceği Dijital Projeler Seçici Kurulu ise Alaa Alnuaimi, Burcu Dayanıklı ve Serhan Acar’dan oluşuyor.

Sergi kapsamında GMK ödüllerinin yanı sıra verilecek ödüller şöyle sıralanıyor: Bikem Özsunay Vakfı Yılın Öğrenci Projesi Ödülü, Emin Barın Logotayp Ödülü, İhap Hulusi Afiş Ödülü, Sait Maden Tipografi Ödülü, TÜYAP Kitap Kapağı Ödülü ve Eczacıbaşı Yılın Genç Grafik Tasarımcısı.

Sergiye ilişkin ayrıntılı bilgi edinme ve başvuru işlemlerini buradan gerçekleştirebilir, gelişmeleri GMK’nın Instagram’ı üzerinden takip edebilirsiniz. Geçtiğimiz yılın kazananlarına ise şuradan göz atabilirsiniz.

41. Grafik Tasarım Sergisi

Görsel: GMK