Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
42. Grafik Tasarım Sergisi İçin Başvurular Başladı

42. Grafik Tasarım Sergisi İçin Başvurular Başladı

Grafik Tasarımcılar Meslek Kuruluşu tarafından düzenlenen 42. Grafik Tasarım Yarışması ve Sergisi için erken katılım ve son katılım tarihleri açıklandı.

Grafik Tasarımcılar Meslek Kuruluşu (GMK) her yıl düzenlendiği Grafik Tasarım Sergisi geleneğini bu yıl da sürdürüyor. 1981 yılından bu yana düzenlenen etkinlik kapsamında yine hem yarışma hem de sergi konseptleri bir arada gerçekleşecek. Yarışma ve sergi için başvuruların açıldığı duyuruldu.

Grafik Tasarım Sergisi’nin 42’incisi için başvuru süreci başladı. 42. Grafik Tasarım Sergisi’ne erken katılım için son gün 13 Ağustos, son katılım tarihi ise 8 Eylül 2023. Kurukahveci Mehmet Efendi’nin ana sponsorluğunda düzenlenen ve ödül töreniyle birlikte Kasım ayında açılması planlanan 42. Grafik Tasarım Sergisi’nde, GMK Ödüllerinin yanı sıra pek çok özel ödül sahibini bulacak. 25 kategorinin yer aldığı sergiye tasarımcılar Eylül 2022 itibarıyla üretilmiş işleriyle sergiye başvuruda bulunabilirler.

Serginin görsel kimlik tasarımı, geçtiğimiz yıl Eczacıbaşı Yılın Genç Grafik Tasarımcısı Ödülü’nü kazanan Ataberk Akalın tarafından gerçekleştirildi.

42. Grafik Tasarım Sergisi’nde GMK Ödülleri, Dijital İşler Seçici Kurulu ve Öğrenci Projeleri Seçici Kurulu olmak üzere üç ayrı jüri yer alıyor. 2023 GMK Ödülleri Seçici Kurulu Arkın Kahyaoğlu, Burçak Beşlioğlu, Emre Parlak, Özüm Ak, Pelin Öztürk Göçmen, Sadık Karamustafa ve Sarp Sözdinler’den; Dijital İşler Seçici Kurulu Batuhan Karasakal, Emre Sel, İlker Uzuner; Öğrenci İşleri Seçici Kurulu ise Cem Haşimi, Seda Yüksel ve Tülay Ulukılıç’tan oluşuyor.

Sergi kapsamında GMK ödüllerinin yanı sıra Bikem Özsunay Vakfı Yılın Öğrenci Projesi Ödülü, Emin Barın Logotayp Ödülü, İhap Hulusi Afiş Ödülü, Sait Maden Tipografi Ödülü, TÜYAP Kitap Kapağı Ödülü ve Eczacıbaşı Yılın Genç Grafik Tasarımcısı Ödülü ilgili kurum ve kuruluşların uzun yıllardır süregelen katkılarıyla verilmeye devam ediyor.

GMK üyesi olma koşulu aranmaksızın tüm grafik tasarımcıların Eylül 2022 itibarıyla ürettikleri işleriyle 25 farklı kategoride başvurabileceği sergiye ilişkin ayrıntılı bilgi, şartname ve başvuru için: sergi.gmk.org.tr. Geçmiş Grafik Tasarım Sergileri arşivine ise sergi.gmk.org.tr/41 bağlantısından erişebilirsiniz.