Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
McDonald’s Popüler Kültürdeki Yerini Film ve Dizilerdeki Sahnelerle Hatırlatıyor

McDonald’s Popüler Kültürdeki Yerini Film ve Dizilerdeki Sahnelerle Hatırlatıyor

Wieden + Kennedy NYC imzalı yeni küresel reklam kampanyasında McDonald's sinema ve tv tarihinde damga vurmuş eserler içindeki McDonald's geçen sahneleri bize hatırlatıyor.

McDonald’s yaz bitmeden tüm dünyada yayına çıkan büyük bir reklam kampanyasıyla karşımızda. 14 Ağustos’ta 100 ülkede gösterime giren”As Featured In” kampanyasını Wieden + Kennedy NYC hayata geçirmiş. Dev bir imaj çalışması olarak kabul edebileceğimiz bu projede McDonald’s sadece ne kadar çok filmde ve dizide adının geçtiğini söylemiyor, adının geçtiği her yerde marka ve ürünleriyle ilgili detaylı ve olumlu yorumları da bize hatırlatıyor. Kampanya markanın tarihteki en büyük reklam kampanyası olarak lanse ediliyor.

Sinemada hızlı yiyecek sektörü markalarının filmlerde görülmesi, adlarının geçmesi çok da şaşırtıcı değildir ve birçok markayı farklı filmlerden hatırlayabiliriz, ancak McDonald’s dışında bir markanın bu kadar büyük bir arşiv ortaya koymasının mümkün olamayacağını da kampanyayı gören herkes anlayacaktır. Marka bu filmle birlikte rakipleri ile arasına da belirgin bir mesafe koymayı başarmış görünüyor.

Benim kampanyada görmeyi bekleyip de göremediğim sahne Rick and Morty’nin yeniden meşhur ettiği Szechuan sosu bölümüydü. Kim bilir reklam filmine giremeyen daha ne sahneler vardır böyle.

Rick & Morty’nin Meşhur Ettiği Szechuan Sos Bir Günlüğüne McDonald’s’ta

Bu arada kampanyanın devamında “As Featured In” menüleri de McDonald’s restoranlarında satışa çıkmaya başlayacak. Disney+’ın önemli dizisi Loki’nin ikinci sezon tanıtımını da McDonald’s ve Disney+ birlikte yapıyor gibi görünüyorlar.

McDonald’s’ın sosyal medyada paylaştığı kampanya görselleri de farklı ürünleri filmlerle eşleştiriyor.

 

Görseller: YouTube, McDonald’s