Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
McDonald’s Logosu Salıncaklara Dönüştü

McDonald’s Logosu Salıncaklara Dönüştü

McDonald's, Dubai’de plajlara ve parklara yerleştirdiği salıncaklarla insanlara çocukluk yıllarına özgü mutlulukları hatırlatıyor.

Yaz gelince plajlar da yaratıcı kampanyaların merkezi haline dönüşüyor. Geçtiğimiz yıllarda plajlarda gerçekleştirilen birçok yaratıcı kampanyaya yer vermiştik. Bunların içinde en unutulmazlardan biri, insanları cilt kanserinden korumak için yalnızca gölgedeyken internete bağlanabilmelerini sağlayan şu kampanya idi. Yine içinde yüzülebilen reklam panosu da çok fazla adından söz ettirmişti. Bu yılın dikkat çeken plaj işlerinden biri McDonald’s’dan geliyor.

Stres atmak için altın kemerlerde sallanan kent sakinleri

McDonald’s’ın Birleşik Arap Emirlikleri’nde gerçekleştirdiği kampanya Leo Burnett BAE imzasını taşıyor. Salıncakları hayata geçirmek için Studio M ile de iş birliği yapılmış. Diğer McDonald’s kampanyalarından da alışık olduğumuz üzere McDonald’s logosundaki ikonik altın kemerlere (Golden Arches) dayanarak hazırlanmış bir çalışma bu. Bu defa da bu kemerler salıncağa dönüştürülmüş. Salıncaklar Dubai’nin çeşitli noktalarına yerleştirilmiş. Özellikle de plajlar ve parklar tercih edilmiş.

Yaşama biraz daha oyun ve mutluluk katmak

İlk bakışta kampanyanın hedef kitlesininin çocuklar olduğunu düşünebilirsiniz. Oysa genel anlamda aileler hedeflenmiş. Özellikle de yetişkinler için stres atma noktaları olarak kurgulanmışlar.

Altın Kemerler şeklindeki salıncak setleri Dubai’de Media City, Internet City, Knowledge Park ve Kite Beach gibi noktalara yerleştirilmiş. Bu etkileşimli kampanya, fiziksel bir reklamın toplum üzerinde nasıl hala güçlü bir etkiye sahip olduğunu ortaya koyuyor bir bakıma. Altın Kemerler, kenet sakinlerine “kaç yaşında olursak olalım, eğlenmek için asla çok yaşlı değiliz” mesajını fısıldıyor.

“Bu yaratıcı çalışmayla Birleşik Arap Emirlikleri sakinleri için çocukluk sevincini geri getirmeyi amaçladık. Her zaman herkes için iyi hissettiren anlar yaratmaya çalışıyoruz ve gelecek projeler de topluluğumuzla gerçek bağlantılar kurmaya kararlıyız” diyor McDonald’s Birleşik Arap Emirlikleri CEO’su Walid Fakih.

Görsel: Instagram