Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
McDonald’s Yeni Ürünü için Bir Moda Markası Yarattı

McDonald’s Yeni Ürünü için Bir Moda Markası Yarattı

Leo Burnett London McDonald’s'ın yeni ürünü Spicy Chicken McNuggets için hazırladığı kampanyada Schnuggs isimli bir marka oluşturdu.

McDonald’s yeni ürünü Spicy Chicken McNuggets isimli acılı tavuk parçaları için bir kampanya hazırladı. Leo Burnett London tarafından hazırlanan kampanyada ürün yeni nesil modasını yaratan bir markaya dönüştü. Yedi hafta boyunca sipariş verilebilecek Spicy Chicken McNuggets için yaratılan markanın adı “Schnuggs” oldu. Bir diğer fast food zinciri KFC de 2016 yılında gerçekleştirdiği “Finger Lickin’ Good” (Parmak Yalatan Tat) kampanyasında da moda ile yemeği bir araya getirmiş 2 farklı yenilebilir oje tasarlamıştı.

Modanın gücünü kullanmak isteyen McDonald’s Spicy Chicken McNuggets kıyafeti giymiş modellerin yer aldığı reklam filmi yayınlandı. 24 Eylül’e kadar satışta olacak ürünün tanıtımı için Supreme gibi geniş Pazar payına ve müşteri kitlesine sahip markalardan ilham aldı. Parodi giyim markası Schnuggs, gençlerden talep görecek marka tasarımı ve havasıyla ürün tanıtımından öte bir markaya dönüşmüş oldu. McDonald’s Marka Müdürü Liz Whitbread, Spicy Chicken McNuggets kampanyasının kendileri için çok heyecan verici olduğunu söylerken yaratılan “Schnuggs” markasına uygun bir söylem geliştirdiklerini ve bunun merkezinde gençlerin yer aldığını söyledi.

Schnuggs markasının hedef kitlesinde gençler bulunuyor

16 ile 24 yaş arasındaki demografik kitleye yönelik hazırlanan kampanya için Leo Burnett Londra yaratıcı yönetmeni Graham Lakeland kampanyanın ilhamını Z jenerasyonunun yeni çıkan ürünlere duyduğu çılgın ilgiden aldıklarını ifade etti. Bu nedenle, yeni ürün Spicy Mcnuggets için “moda öncüsü” bir giyim markası parodisi kurgulamamanın doğru bir karar olacağını düşündüklerini söyledi.

Kampanya Facebook, Instagram ve Twitter gibi sosyal medya platformlarının yanı sıra geleneksel basılı mecralarda da yer alıyor. Ajans, gazeteler için hazırladığı eğlenceli ürün tanıtımında birden fazla sayfada ürünün tanıtımı gerçekleştiriyor. İlk sayfada Spicy Chicken Mcnugget bulunurken diğer sayfalardaki reklamlarda ürün sıcaklığından dolayı delinmiş sayfa delinmiş olarak gösteriliyor. McDonald’s ayrıca Snapchat filtresi de yarattı. Filtre sayesinde kullanıcıların yüzleri ateş üfleyen Spicy Chicken Mcnugget’lara dönüşüyor.

Künye

Müşteri: McDonald’s U.K.
Pazarlama Müdürü: Tom O’Neill
Marka Müdürü: Liz Whitbread
Kampanya Asistanı: Harry McLean
Ajans: Leo Burnett London
Yaratıcı Yönetmen: Graham Lakeland
Yaratıcı: Aaron Taylor
Planlama: Carl Juresic, Adriana Ferran, Linnea Berglund
Tasarım: Paul Reddington, Sam Kallen
Fotoğraf: Myles New
Medya Ajansı: OMD
Media Planlama: Katie Griffiths
Prodüksiyon Şirketi: Prodigious
Yönetmen: Keziah Quarcoo
Ses: Prodigious
Post Prodüksiyon: Prodigious

Görsel: Youtube, AdsoftheWorld