Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
McDonald’s’ın Logosu Evlere Işık Saçıyor

McDonald’s’ın Logosu Evlere Işık Saçıyor

McDonald’s, Leo Burnett London imzalı kampanyasında evlere servis hizmetini ön plana çıkarmak için logosundan yardım alıyor.

McDonald’s, geçtiğimiz hafta ürünlere odaklanan yeni paket tasarımlarını tanıtırken her ürününün en tanınabilir ve en ikonik yönünü ön plana çıkarmıştı. Estetik açıdan minimal olan bu tasarımlar ürünlerin tanınabilirliği açısından da kolaylık sağlıyordu. Fast food zinciri, paket servis tanıtım kampanyasında da markanın adını geçirmeye hiç gerek duymadan güçlü bir mesaj veriyor.

McDonald’s’ın ismini kullanmasına gerek yok

Leo Burnett London tarafından yaratılan We Deliver kampanyasında evlere servis hizmetini vurgulanıyor. Bu yapılırken markanın adını kullanmak yerine ikonik logosundan yardım alınıyor. McDonald’s’ın meşhur altın kemerli logosu (Golden Arches) McDonald’s lezzetinin evlere taşındığını farklı mimari hatlara sahip yapıların dairelerine saçtığı ışıkla gösteriyor. Fast food şirketi, hazırlanan açık hava kampanyasında logosunun bir kısmını göstererek minimal baskılar hazırlıyor. Logonun bir ucu ışık olarak evlere düşüyor. Görseller kısa ve öz bir şekilde anlatılmak isteneni ifade ediyor.

McDonald’s’ın altın kemerli logosunu kampanyalarında ilk kullanışı bu değil. Daha önceleri TBWA\Puerto Rico ve New York Merkezli Design by Disruption (DXD) tarafından yaratılan MMMM kampanyasında, gündelik hayattan alınmış karelerin yer aldığı DDB Athens işinde ve Follow the Arches gibi kampanyalarda McDonald’s’ın meşhur logosunun ön planda olduğunu görmüştük.

leo burnett

Künye

Müşteri:McDonald’s
Ajans: Leo Burnett
CCO: Chaka Sobhani
İdari Yaratıcı Yönetmen: Mark Elwood
Yaratıcı Yönetmen: Andrew Long, James Millers
Metin Yazarı: Andrew Long
Sanat Yönetmeni: James Millers, Will Rees
Tasarım: Sam Kallen

Görsel: Leo Burnett London