Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
McDonald’s’dan Ürünlere Odaklanan Paket Tasarımları

McDonald’s’dan Ürünlere Odaklanan Paket Tasarımları

McDonald's, Pearlfisher tarafından yenilenen ambalaj ve paket tasarımlarında ürünlerinin özelliğini vektör tarzı illüstrasyonlarla ön plana çıkarıyor.

Burger King, bu yılın başında, 20 yılı aşkın süredir kullandığı logosunu değiştirerek daha sade ve dijital dostu bir görsel kimliğe geçiş yapmıştı. Fast food şirketinin ezeli rakibi McDonald’s ise tüm paketlerini ve ambalajlarını yeniden tasarlayarak markaya neşe katıyor. McDonald’s’ın yeniden tasarlanan paketleri ve ambalajları markanın eğlenceli bakış açısını ön plana çıkarıyor. Pearlfisher yaratıcı ajansı tarafından tasarlanan paketler cesur grafikleri ve canlı renkleriyle dikkat çekiyor. Her ögenin en tanınabilir ve en ikonik yönü öne çıkarılıyor. Bu da McDonald’s’ın marka konumlandırmasını etkin bir şekilde kullanmasına yardımcı oluyor.

pearlfisher

Estetik açıdan minimal, tanınması kolay ambalaj ve paketler

McDonald’s’ın eğlenceli yönünü göstermek isteyen Pearlfisher, paket tasarımda yer alan mesajlar yerine ürünün grafik temsillerine yer veriyor. Daha tipografik bir yaklaşım içeren eski paket tasarımlarına göre vektör tarzı illüstrasyonlar tercih ediliyor. Örneğin Big Mac’in kutusu hamburgerin içeriğinin katmanlarını karikatürize ediyor. Enine kesilmiş hamburgerden bir parça sunuyor. Peynirli Quarter Pounder menüsünde eriyen peynirler Filet-O-Fish de ise soğuk mavi dalgalar hissediliyor.

McDonald’s yeni ambalajlarının eğlenceli olduğu kadar hatırlanabilir olmasına önem gösteriyor. Paketlere bakılarak hangi ürünün neye ait olduğunun kolayca tahmin edilmesini sağlıyor. Görece markanın renk paletine yakın seçilen renkler ise bu tanınırlığı artırıyor. Big Mac’den McFlurry’e, patetes kızartması paketlerinden Egg McMuffin’e uzanan tasarımların her birinin belirgin tasarıma sahip olması çalışanların paketleme sürecindeki işlemini de kolaylaştırıyor.

McDonald’s yeniden tasarım ile markayı modernize ediyor

Pearlfisher’ın yaratıcı yönetmeni Matt Sia, ambalajların işlevsel, estetik açıdan minimal, duygusal yönden eğlenceli ve tanınırlık açısından belirgin olmasına özen gösterdiklerini vurguluyor. McDonald’s, her gün 60 milyondan fazla insana ulaşan paketler ile müşterilerine nasıl bir marka olduklarını ve neyi hedeflediklerini yeniden hatırlatmayı hedefliyor.

 

Künye

Ajans: Pearlfisher
Başkan Yardımcısı: Hamish Campbell
Yaratıcı Yönetmen: Matt Sia
Tasarım Direktörü: Tiffany Bacani
Kıdemli Tasarımcı: Alex Wagner
Tasarımcı: Shruti Shyam
Farkındalık Başkanı: Brandi Parker
Müşteri Yönetimi Başkanı: Justine Allan
Müşteri Direktörü: Courtney Tight
Müşteri Müdürü: Teri Neis
Partner Ajans: HAVI

Görsel: Pearlfisher