Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
McDonald’s Türkiye Yeni Stalker’ınız Olabilir

McDonald’s Türkiye Yeni Stalker’ınız Olabilir

McDonald’s Instagram'ın Hikayemi Görüntüleyenler bölümünü bir reklam mecrasına dönüştürdü.

Snapchat’in temel mekaniği olan 24 saatte yok olan içerik paylaşma özelliği Instagram’da da hikaye olarak kopyalandı ve uygulamanın kullanım sıklığını arttırdı. Önceleri sadece kalıcı içerik paylaşımının yapıldığı, kullanıcıların sadece yapılan paylaşımlara yapılan beğeni ve yorumlarla etkileşim aldığı Instagram, Hikayeler özelliği ile birlikte kullanıcılara yayınladığı geçici gönderilerin kimler tarafından görüntülendiğini bildirmeye başladı. Bu da pek çok meraklı kullanıcıyı etkiledi. Hikayenin kimler tarafından görüldüğünü merak edip Hikayemi Görüntüleyenler bölümünü takip etmek bir alışkanlık haline geldi. McDonald’s Türkiye de, Voden Leo Burnett ile birlikte Stalker Fırsatlar kullanıcı adlı Instagram hesabıyla diğer kullanıcıların hikayelerini sessiz sedasız stalklamaya başladı.

McDonald’s Türkiye, Voden Leo Burnett ile gerçekleştirdiği çalışma ile reklam bütçesi olmadan Instagram’daki Hikayemi Görüntüleyenler sekmesini kullanıp yeni bir reklam mecrası yarattı. “Hikayelerime kim bakmış?” rutini esnasında Stalker Fırsatlar hesabını gören kullanıcılar McDonald’s’ın güncel kampanyalarıyla karşılaşmış.

Markaların kampanya ve fırsatlarından haberdar olmak için markanın sosyal medya hesaplarını takip etmek veya e-posta bültenine üye olmak gibi rutinlerin dışına çıkan marka kullanıcıların halihazırda dikkatle baktığı alana yöneldi. Her yeni fırsatta hesabın isim bölümünü yenileyerek hedef kitlesine farklı fırsatları göstermiş oluyor.

Künye:

Reklamveren: McDonald’s Türkiye
Reklamveren Temsilcisi: Elif Göktaş, Özdeş Artak, Servan Bozkurt
Reklam Ajansı: Voden Leo Burnett
Müşteri İlişkileri: Feray Uysal Canerik, Simla Leventoğlu Duran
Yaratıcı Grup Başkanı: Tolga Sirkeci
Metin Yazarı: Doğa Göçük Çam, İpek Özdemir
Sanat Yönetmeni: Pelin Özbayrak
Sosyal Medya: Eylül Dölkeleş Gürevin
Sosyal Medya Grup Başkanı: İpek Kanra
İçerik ve Topluluk Yönetimi: Oğulcan Döleçekiç, Ayşe Nazlıcan Toktamış

Görsel: Basın bülteni