Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kızarmış Patates Hırsızlarıyla Hukuk Mücadelesi

Kızarmış Patates Hırsızlarıyla Hukuk Mücadelesi

McDonald's, yeni reklam kampanyası için kızarmış patates hırsızlarıyla savaşan sahte bir hukuk bürosu kurguladı.

Hepimiz bu suçun tadına birkaç kez baktık; arkadaşlarımızın ya da aile bireylerinin patates kızartmasını bazen gizlice bazen de gözlerinin içine baka baka çaldık. McDonald’s İngiltere, bu insani eğilimden yola çıkarak absürt bir reklam kampanyası yürütüyor. Sahte bir hukuk firması yaratılarak kurgulanan kampanya, duruma kızartma hırsızlığının kurbanı olanların tarafından yaklaşıyor.

Evrensel bir deneyim olarak kızarmış patates çalmak

Kampanya, reklam devi Leo Burnett’in imzasını taşıyor. Kampanya kapsamında, McDonald’s İngiltere’nin Twitter hesabından “patates kızartması iddiaları” paylaşılmış. Kurbanlar tarafından bildirilen olası suçları içeren bu iddialar bir avukat tarafından dile getirilmiş. Fries Claims (patates kızartması iddiaları) mahkemesi şimdilik – bir sonraki duyuruya kadar – kapalı.

The Drum’a göre şirket, patates çalma eğilimini “evrensel bir deneyim” olarak değerlendiriyor ve bu deneyime dokunuyor. Müşterilerin, kampanya ile kendini hem hırsız hem de kurban rolünde kolayca ilişkilendirebileceği yaratıcı bir ortaya koymuşlar. “Hiç kızarmış patates hırsızlığının kurbanı oldunuz mu? Artık adalet de patates kızartması da yerini bulacak” diyor sosyal medya spotu.

McDonald’s İngiltere, 7 Ekim’de birkaç takipçinin adaletsizlik iddialarına esprili yanıtlarla aktif olarak geri dönüş yapmış. “Bir kızarmış patatesin çalınmasının bile çok fazla olduğunu söyleyerek kurbanlara geçmiş olsun dileklerini iletmiş.

Görsel: McDonald’s İngiltere