Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Algoritmaları Değil Duygularınızı Dinleyin

Algoritmaları Değil Duygularınızı Dinleyin

Alfa Romeo, hibrit SUV otomobili Tonale'i tanıttığı reklam filminde algoritmanın dilinden kullanıcılara sesleniyor.

Alfa Romeo, yeni hibrit SUV otomobilinin tanıtımı için pazarlamanın özüne geri döndü. Geçtiğimiz yaz başında satışa sunduğu Tonale adlı otomobilini tanıttığı “Öngörülemeyeni Yaşamak” adlı küresel reklam kampanyası ile kullanıcıları algoritmaların dünyasından duyguların hakim olduğu gerçek dünyaya davet ediyor.

Havas Milan tarafından hazırlanan kampanya filminde, algoritmanın sesi olan bir dış sesten giderek artan bir şekilde kişisel kararlarımızı nasıl etkilediği ve onları öngörülebilir hale getirdiğini dinliyoruz. Ardından araya giren yeni Alfa Romeo Tonale, sürüş performansını sergilediği görüntülerle duyguların hâlâ insanları nasıl yönlendirebileceğini gösteriyor. Reklam filmine arka fonda, Alfa Romeo Tonale için özel olarak yeniden yorumlanan İtalyan klasiği “Amadoti” eşlik ediyor.


Öte yandan reklam filminde “Algoritmaları değil, duygularınızı dinleyin. Öngörülemeyeni yaşayın.” mesajı veren Alfa Romeo’nun elektrikli SUV’u algoritmalardan arındırılmış bir otomobil değil. Kablosuz veri güncellemeleri (OTA), Amazon Alexa entegrasyonu ve yeni bilgi-eğlence sistemi onu şimdiye kadarki en bağlantılı ve dijital Alfa Romeo yapıyor.

Tonale ayrıca NFT (Non-Fungible Token) dijital sertifikasına sahip olan ilk otomobil. Otomobilin geçmişi ile ilgili hatasız bir kayıt geçmişi oluşturmak üzere araç verilerini kaydeden NFT, ikinci el piyasasında alıcı ve satıcılar için önemli bir garantör.

Künye:
Reklamveren: Alfa Romeo
Ajans: Havas Milan

Şarkı: AMANDOTI (Giovanni Lindo Ferretti; Massimo Zamboni)
Yayıncı: BMG Rights Management (Italy) Srl
Mastering: Red Rose Productions
Yeniden Düzenleme: Flavio Ibba-Carlo Palmas
Vox: Laura Salvi

Görseller: Alfa Romeo, Youtube