Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
McDonald’s’dan Müşterilerine Çöp Uyarısı

McDonald’s’dan Müşterilerine Çöp Uyarısı

McDonald’s Malta, müşterilerine kendi evlerinde çöplerini yere atıp atmadıklarını sorarak ev dışında da daha duyarlı olmalarını istedi.

Sokaklardaki en belirgin kirlilik unsurlarından biri hazır yiyeceklerin ambalaj kutuları. McDonald’s Norveç bu soruna, kendi müşterilerinin sokaklara attığı ambalaj çöplerini reklam afişlerine taşıyarak çare bulmaya çalışmıştı. McDonald’s Malta da bu konuda bir adım atma ihtiyacı duymuş ve çöpünü olmadık yerlere bırakan müşterilere iç mekan görüntüleriyle seslenmiş.

“Bunu kendi evinde yapıyor musun?”

Burger ve patates kızartması reklamlarına ara veren McDonald’s Malta, bunun yerine bütçesini çevre için kullandığı farklı bir iş yapmış. McDonald’s patates kızartması paketi, içecek bardağı ve McFlurry ambalajının yer aldığı kampanya, reklam ajansı TBWA\ANG tarafından yaratılmış. Fotoğraflar ise Stephen Galea imzasını taşıyor. Kampanya “yaşadığınız yeri sevin” sloganıyla müşterileri daha özenli olmaya davet ediyor.

Kampanya görsellerinde, müşterilerin evlerini temsil eden iç mekanlarda olmadık yerlere konulmuş ambalaj çöpleri görülüyor. Bu yolla marka “evinize çöp atmıyorsanız, yine eviniz olan doğaya da atmayın” imasında bulunuyor.

Temel hedef, çöpleri ayrıştıtma ve geri dönüşüm

Görseller, evlerini temiz ve ferah tutmakta ısrar eden, ancak geri dönüştürmeleri gerekirken gıda ambalajlarını sokaklara atmaya devam eden müşterilerin çelişkili tutumuna dikkat çekiyor. Kampanyanın arkasında McDonald’s Malta’nın çöpleri ayırma ve geri dönüşümü teşvik etme konusundaki kararlılığını da var.

TBWA\ANG, “Kullanılmış bir bardağı evimizin akvaryumuna atmayacağımız gibi, doğaya da aynı saygıyı göstermeliyiz, çünkü burası bizim evimizdir” açıklamasını yapmış.

Görsel: McDonald’s Malta