Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
36. Grafik Tasarım Sergisi 11 Aralık’ta Açılıyor

36. Grafik Tasarım Sergisi 11 Aralık’ta Açılıyor

​Grafik Tasarımcılar Meslek Kuruluşu (GMK) tarafından düzenlenecek olan 36. Grafik Tasarım Sergisi 11 Aralık 2017 tarihinde MÜ Cumhuriyet Müzesi ve Sanat Galerisi’nde açılıyor.

Her yıl Grafik Tasarımcılar Meslek Kuruluşu (GMK) tarafından düzenlenen Grafik Tasarım Sergisi, son bir yıl içinde üretilmiş grafik tasarım çalışmalarının en iyilerini seçerek ödüllendiriyor. GMK, yarışma ve sergi konseptlerini iç içe geçirerek yarışmanın kazananları için de görünürlük sağlıyor.

Yeni Kategoriler Yeni Heyecanlar

Bu yıl 36. kez düzenlenecek olan sergi, 11 Aralık saat 18:00’deki açılışla sürecine merhaba diyor. Ardından bu yılın ödülleri 19:30’da başlayacak törenle sahiplerini bulacak. Bigumigu’nun da basın sponsoru olarak destek verdiği etkinlik kapsamında 36 kategori ödülü ve 11 özel ödül sahiplerini bulacak. Bu yıl sergiye, Jenerik Tasarımı kategorisi de eklenerek ödüllerin içeriği de genişletildi. Bunun yanı sıra GMK İllüstrasyon Özel Ödülü, GMK Tipografi Özel Ödülü, GMK Yazı Karakteri Özel Ödülü ve GMK Öğrenci Projeleri Özel Ödülü gibi yeni ödüller de oluşturuldu.

GMK tarafından düzenlenen sergi ve yarışma, son bir yıldır grafik tasarımcılar tarafından üretilen işleri izleyici ile buluşturmayı, dönemsel bir arşiv oluşturmayı ve tasarımcıları desteklemeyi amaçlıyor.

36. Grafik Tasarım Sergisi 22 Aralık 2017 tarihine dek, Pazartesi hariç her gün 10:00-17:00 saatleri arasında görülebilecek. Sergi ücretsiz şekilde, Marmara Üniversitesi Cumhuriyet Müzesi ve Sanat Galerisi’nde gezilebilir.

Görsel: GMK