Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
41. Grafik Tasarım Sergisi Açılıyor

41. Grafik Tasarım Sergisi Açılıyor

Grafik Tasarımcılar Meslek Kuruluşu tarafından düzenlenen 41. Grafik Tasarım Sergisi, 9 Aralık’ta MSGSÜ Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi’nde açılıyor.

1978 yılında İstanbul’da kurulan Grafik Tasarımcılar Meslek Kuruluşu (GMK), 1981’den bu Grafik Tasarım Sergisi düzenliyor. Bu defaki sergiyle de gelenek yerini bulacak ve yine geride bıraktığımız bir yılın tasarım üretimleri izleyiciyle buluşacak. Sergide afişten kitaba, hareketli görüntüden sosyal medya uygulamalarına 25 farklı kategoride iş yer alacak. Sergi kapsamında her yıl grafik tasarımcıları onurlandıran, mesleğin genç isimleri için bir teşvik ve motivasyon kaynağı olan Grafik Tasarım Ödülleri de açılışta gerçekleşecek ödül töreniyle sahiplerini bulacak.

41. Grafik Tasarım Sergisi, 29 Aralık 2022’ye dek ziyaretçileriyle bulaşmaya devam edecek

Geçtiğimiz yılki sergide Eczacıbaşı Yılın Genç Grafik Tasarımcısı Ödülü’nü kazanan Seda Yüksel, 41. Grafik Tasarım Sergisi’nin görsel kimlik tasarımını gerçekleştirdi. Son yıllarda olduğu gibi bu yıl da serginin ana sponsoru Kurukahveci Mehmet Efendi.

Sergi kapsamında GMK ödüllerinin yanı sıra Bikem Özsunay Vakfı Yılın Öğrenci Projesi Ödülü, Emin Barın Logotayp Ödülü, İhap Hulusi Afiş Ödülü, Sait Maden Tipografi Ödülü, TÜYAP Kitap Kapağı Ödülü ve Eczacıbaşı Yılın Genç Grafik Tasarımcısı Ödülü ilgili kurum ve kuruluşların uzun yıllardır süregelen katkılarıyla verilmeye devam ediyor.

Herkese açık olan ve ücretsiz olarak ziyaret edilebilen 41. Grafik Tasarım Sergisi, 29 Aralık 2022’ye dek devam edecek. Sergi açılışı yarın 19.00’da, Ödül töreni: 20.00’da gerçekleşecek. Sergi alanı, pazartesi hariç 10.00-17.00 arası ziyaretçilere açık olacak.

41. Grafik Tasarım Sergisi

Görsel: GMK