Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
38. Grafik Tasarım Sergisi 1 Kasım’da Açılıyor

38. Grafik Tasarım Sergisi 1 Kasım’da Açılıyor

GMK tarafından düzenlenen 38. Grafik Tasarım Sergisi, 1 Kasım'da Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi Beş Kubbe Salonu’nun ev sahipliğinde gerçekleşecek.

Grafik Tasarımcılar Meslek Kuruluşu (GMK) tarafından her yıl düzenlenen ve grafik tasarımı ödüllendiren Grafik Tasarım Sergisi bu yıl 1 Kasım’da açılacak. GMK’nın 1981 yılından bu yana düzenlediği köklü grafik tasarım etkinliklerinden biri olan sergi Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi iş birliğiyle Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi Beş Kubbe Salonu’nun ev sahipliğinde gerçekleşecek. Sergide Eylül 2018’den bu yana üretilmiş olan grafik tasarım işleri yer alacak.

Grafik Tasarım Sergisi’nin yeni kategorisi hareketli afiş tasarımı

Kurukahveci Mehmet Efendi’nin ana sponsorluğunda gerçekleşecek olan serginin görsel kimlik tasarımını geçen yıl düzenlenen yarışmada pek çok kategoride ödül alan ve Eczacıbaşı Yılın Genç Grafik Tasarımcısı Ödülü’nü kazanan Gizem Kara gerçekleştirdi. Sergi, kitap tasarımı, afiş, Açıkhava grafik tasarımı gibi farklı dallardaki üretimlere topluca bakma imkanı sunacak. Serginin bu yılki yeni kategorisi hareketli afiş tasarımı oldu.

27 kategorideki GMK ödülleri ve 7 özel ödülün sahipleriyle buluşacağı sergi açılışında Bikem Özsunay Vakfı Afiş Özel Ödülü, Eczacıbaşı Yılın Genç Grafik Tasarımcısı Ödülü, Emin Barın Logotayp Özel Ödülü, İhap Hulusi Afiş Özel Ödülü, Sait Maden Tipografi Özel Ödülü ve TÜYAP Kitap Kapağı Özel Ödülü ilgili vakıf ve kurumların katkıları ile veriliyor. Bu özel ödüllere ek olarak, GMK İllüstrasyon Özel Ödülü TROY Apple Premium Reseller iş birliği ile verilecek. Ödül, yarışma seçici kurulunun en iyi illüstrasyon olarak belirlediği işe verilecek.

Sergi kasım ayı boyunca pazartesi günleri dışında her gün Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi Beş Kubbe Salonu’nda ziyaret edilebilecek. 38. Grafik Tasarım Sergisi hakkında detaylı bilgiyi internet sitesinden alabilir, geçen yılın kazananlarını buradan inceleyebilirsiniz.

Görsel: GMK