Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bu Mavi Nokta Tatlı Su Kaynağımızı Temsil Ediyor

Bu Mavi Nokta Tatlı Su Kaynağımızı Temsil Ediyor

Moen, Havas Chicago tarafından hazırlanmış açık hava kampanyasıyla birlikte tatlı suyun ne kadar değerli bir kaynak olduğunu hatırlatıyor.

22 Mart günü Birleşmiş Milletler tarafından 1993 yılında Dünya Su Günü ilan edildi. Bu özel günde su kaynakların korunması, bilinçli ve tasarruflu tüketim konusunda farkındalık yaratmak için çeşitli kampanyalar gerçekleştiriliyor. Musluğumuzdan akan sudan doğal kaynaklardaki sulara kadar her bir damlanın korunması ve tasarruflu kullanılması için çaba gösteren Mission Moen, gezegenin en değerli kaynaklarından birini kullanırken ne kadar dikkatli olmamız gerektiğini açık hava kampanyasıyla vurguluyor.

En değerli kaynağımız

Moen, 2030 yılına kadar 1 triyon galon su tasarrufu yaptırmayı ve 2 bin ton plastiği okyanuslardan temizleyerek yeniden kullanmayı hedefliyor. Bu misyon doğrultusunda Havas Chicago tarafından hazırlanmış açık hava kampanyası suya hak ettiği değeri göstermemiz için görsel bir neden sunuyor.

İnsanlığın sahip olduğu temiz su kaynaklarını gösteren verilerden ilham alan görselleştirme, kullanabilceğimiz tatlı su kaynağının dünyadaki tüm su oranı miktarının ne kadar küçük bir payını oluşturduğunu gösteriyor. Dünyadaki yaklaşık 1,4 milyon km³ suyun yalnızca yüzde 2,5’i tatlı su kaynağı ve bu suyun büyük bir çoğunluğu kutuplarda ve yer altında yer alıyor.

Bu afişte yer alan ufak noktadaki tatlı su kaynağını içmek dışında duş alırken, bulaşık yıkarken, araçlarımızı ya da sokaklarımızı temizlerken kısacası suya temas ettğimiz her noktada kullanıyoruz. Moen, afişiyle birlikte böylesine değerli bir kaynağı kullanırken bir kez daha düşünmemizi sağlıyor.

Suyun önemine ve yaşanabilecek su kıtlığına dikkat çeken kampanya Dünya Su Günü’nde Times Meydanı’ndaki dev ekrandan The New York Times, The Guardian gibi basılı yayınlara kadar farklı mecralarda yer aldı. Afiş, sosyal medya paylaşımlarıyla desteklendi.

Mission Moen tarafından yaratılan bir de NFT koleksiyonu bulunuyor. OpenSea’den listelenen Own the Ocean, okyanuslarda yer alan beş büyük çöp girdabının konumları üzerinden bu bölgelerin ne kadar büyük tehlike altında olduğunu gösteriyor.

 

Künye

Müşteri: Moen
Ajans: Havas Chicago
CCO: Myra Nussbaum
ECD: Drew Donatelle
İdari Yönetici: Amy Merchant
Yaratıcı Yönetmen: Dushan Drakalski
Kıdemli Sanat Yönetmeni: Luiz Faria
Kıdemli Metin Yazarı: Maicon Silveira, Kevin Heller
Sanat Yönetmeni: Beth Jackson
Metin Yazarı: Mary Adam
Hesap Yöneticisi: Christie Packer
Prodüksiyon Müdürü: Vincent Geraghty

Görsel: prnewswire, Clube de Criação Moen