Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Master Tingus’un Tuhaf Animasyonları

Master Tingus’un Tuhaf Animasyonları

Master Tingus, kısa animasyonlarında sürekli başka bir şeylere dönüşerek devinim içinde olan varlıklar tasvir ediyor.

Master Tingus, tuhaf ve tekinsiz sahneler üreten bir 2B animatör sanatçısı. Eserlerini elle siyah beyaz olarak çiziyor. Hikayelerini kısa döngüler halinde canlandırıyor. Genellikle bir şeyleri ya da birilerini yutan veya onlarla çiftleşen karakterler, bunun sonucunda beklenmedik bir şeylere dönüşüyor ya da beklenmedik bir şey dışkılayarak ya da doğurarak dönüştürüyor. Bitkiler, insanlar, ağaçlar, yiyecekler, hayvanlar ve nesneler arasında sürekli bir  hibritleşme söz konusu. Bu anlamda Tingus’un sürekli dönüşüm halinde olan sahneler yarattığını söyleyebiliriz.

Sınırısız bir hibritleşme

Animasyonlarda genellikle insan, hayvan ve bitkilerle yaratılmış karakterler devinim içinde oluyor. Bu canlı varlıkların yanı sıra Tingus onların yedikleri yiyecekleri, yumurtladıkları yumurtaları, taşıdıkları mesajları ve/veya varlıklarıyla ilgili diğer durumları da karaktere dönüştürüp hareketlendiriyor. Üreme, doğum, ölüm, beslenme, başkasının bedenini ele geçirme  ve hibritleştirme en sık başvurduğu dönüşüm biçimleri. İşin içinde biraz parçalanma ve şiddet de yok değil. Bu yaklaşımlarıyla İspanyol çizer Joan Cornella’nın ve Rus çizer Anton Gudim’in işlerini anımsatıyor.

Bazı animasyonlarda ise biraz daha biçimsel doğaçlama yoluna gitmiş gibi görünüyor- ki bence bu şekilde daha yaratıcı işler çıkarmış. Örneğin dondurma satıcının dondurmaya dönüştüğü film ve sinek avlayan kurbağa bu işler arasında.

Master Tingus‘un animasyonlarını TikTok’u, Instagram’ı ve Twitter’ı üzerinden takip edebilirsiniz.

Görsel: Instagram