Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sevimli Yaratıkların Kısacık Hikayeleri

Sevimli Yaratıkların Kısacık Hikayeleri

Andy Martin, karantina günlerinden bu yana tuhaf ve sevimli yaratıkların başrolde olduğu döngüsel videolar üretiyor.

İngiliz animasyon yönetmeni Andy Martin, pandemi süresince boş zamanlarını her biri renkli karakterleri merkeze alan döngüsel filmler yaratmak için kullanmış. Yarı kil yarı çizgi bu stop motion karakterler; görünüm, amaç ve kişilik açısından oldukça farklı. Martin, bu yaratıkların videolarını sosyal medyada tek tek yayınladıktan sonra, hepsini aşağıdaki “(a) Critter Compendium” adını verdiği renkli bir derlemede bir araya getirmiş.

2B ve stop motion’ı birleştiren masalsı animasyonlar

“İnsanı zorlayacak denli tuhaf olan bir yılda, eğlenceli bir tuhaflığa sahip yaratıklar yaratmakta teselli buldum. Yıl boyunca onları Instagram, Twitter ve TikTok aracılığıyla dünyaya duyurdum. Artık hepsini bir arada (eklenen gereksiz ayrıntılı bilgilerle birlikte) özet içinde görebilirsiniz.” diyor sanatçı.

Animatör, illüstratör ve müzisyen Andy Martin, kendine ait Handymartian Studio çatısı altında markalar için de çalışmalar yapıyor. Andy, 2001’den bu yana karakterler üzerine kurulu animasyonlar yaratıyor. Hem 2B hem de stop motion animasyon tekniklerini kullanıyor. Ticari projelerinde de bireysel projelerinde de görselliğin yanı sıra mizahi yaklaşımı ve müzikal duyarlılığı dikkat çekiyor.

Andy Martin’in çalışmalarına internet sitesi üzerinden göz atabilir, Instagram’ı üzerinden yeni çalışmalarını takip edebilirsiniz.

Görsel: Vimeo