Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Hamursu Varlıkların Tuhaf Dünyası

Hamursu Varlıkların Tuhaf Dünyası

Martín Salfity ve Nico Warschauer'ın ortak projesi Hardcore Squidgy, hamur gibi yumuşak yaratıkların sert yüzeylerle etkileşime girdiği tuhaf 3B animasyonlardan oluşuyor.

3B animasyonda tuhaflığın dibine vuran pek çok sanatçı keşfettik şimdiye kadar. Ondrej Zunka’nın deneysel serisi, Jun Seo Hahm’ın sevimli ve tekinsiz karakterleri, Morgan Powell’ın parmaklı düzenekleri zihnimize kazınan örnekler oldu. Martín Salfity ve Nico Warschauer’ın ortak projesi Hardcore Squidgy ile bu tuhaf keşiflere bir yenisi daha eklendi.

Yumuşak dokular sert yüzeylerle temasta: Hardcore Squidgy

Londra’da çalışmalarını sürdüren 3B animasyon sanatçısı Martín Salfity, Hardcore Squidgy‘de hamur gibi yumuşak yaratıkların sert yüzeylerle etkileşime girdiği tuhaf sahneler yaratıyor. Videolardaki müzik ve efektler için, ses tasarımcısı ve müzisyen Nico Warschauer ile iş birliği yapıyor sanatçı. Salfity’nin bu hamursu seriyi yaratmaktaki amacı, diğer pek çok 3B animasyon sanatçısında rastladığımız üzere 3B hakkında yeni şeyler keşfetmek, öğrenmek ve böylece eşsiz bir tarz yakalamak.

Martín Salfity ve Nico Warschauer, çalışmalarında soyut CGI, dijital ses efektleri ve müzik aracılığıyla izleyiciyi tuhaf bir yolculuğa çıkarıyor. Renkleri, dokuları ve şekilleriyle bize yabancı olan hamursu varlıklar, bize tanıdık olan dünya ile zıtlık yaratacak şekilde yan yana geliyor. Slime benzeri yumuşak varlıklar, sert yüzeylerle temas ettiğinde onları aşabilmek için form değiştiriyorlar. Yer çekimi de bu varlıkların hareketini ve öngörülemeyen davranışlarını etkileyen bir unsur.

Martín Salfity’nin çalışmalarını Behance profili ve Vimeo kanalı üzerinden de takip edebilirsiniz. Aynı şekilde Nico Warschauer’ın çalışmalarını da Behance profili ve Vimeo kanalı aracılığıyla takipte kalabilirsiniz.

Görsel: Behance