Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Her Gün Farklı Bir Evrene Kapı Açan Animasyon Maratonu

Her Gün Farklı Bir Evrene Kapı Açan Animasyon Maratonu

Ondrej Zunka kendini geliştirmek için her gün bir 3B animasyon yarattığı deneysel serisine "Daily Animations Vol 2" başlığıyla yeni çalışmalar ekledi.

İngiltere’de çalışmalarını sürdüren Çek sanatçı Ondrej Zunka, Daily Animations vol. 1 başlığıyla Nisan ayında ilk serisini yayınladığı 3B animasyon maratonunu, Daily Animations Vol 2 ile sürdürüyor. Sanatçı böylece her gün bir 3 boyutlu animasyon yaratarak, teknik anlamda kendini geliştirmeyi amaçlamış. Ortaya çıkan işler ise basit denemelerin çok ötesindeler.

Yaratıcılıkta sınır tanımayan deneysel animasyonlar

Zunka 3B modelleme maratonunda; Cinema 4D, Octane Render, Zbrush, 3D-Coat, Substance Painter, Marvelous Designer ve World Machine’i kullanmış. Maratonun ilk serisinde kullandığı araçlar arasında Houdini de bulunuyor. Sanatçı bu çalışmaları özellikle Instagram profilinde paylaşmak üzere kurgulamış. Süreç boyunca; modelleme, UV açma, doku verme, ışık ve render tekniklerini geliştirmiş. Özellikle mobil ekranlarda izlenmesini hedeflediği kare formattaki animasyonlar 1080×1080 çözünürlükteler. Render işlemi gece boyunca sürebilen animasyonlar için başlangıçta iki daha sonra ise üç GTX 1080Ti grafik kartı kullanmış.

Görsel: Behance/OndrejZunka