Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
3B Animasyonlardan Çıkmış Gibi Duran Tuhaf Heykeller

3B Animasyonlardan Çıkmış Gibi Duran Tuhaf Heykeller

Dan Lam dijital projelerden aşina olduğumuz doku ve formlardaki estetiği, reçineden yaptığı neon heykellerde uyguluyor.

3B animasyon sanatçıları, özellikle doku ve hareketle ilgili deneyler yaparak kendini geliştiriyor. Örneğin Martín Salfity, hamur gibi yumuşak yaratıkların sert yüzeylerle etkileşime girdiği sahnelerden oluşan Hardcore Squidgy serisinde bu süreci görünür kılmıştı. Yine Ondrej Zunka’nın Daily Animations serisinde de doku deneylerine şahit olduk. Sanatçı Dan Lam ise bu gibi dijital projelerden aşina olduğumuz doku ve formlardaki estetiği gerçek heykellerde uyguluyor.

Dan Lam ve lezzetli canavarları

Dan Lam ilgi çekici heykeller yaratmak için; organik formları, sentetik renkleri ve dokuları harmanlıyor. Her bir parça doğal olarak oluşan akışkan bir form gibi görünse de renk paleti bu doğallıkla zıtlık oluşturuyor. Sanatçı heykellerini çoğunlukla dış mekanlarda yerleştirme olarak sergiliyor.

Dan Lam

Instagram’da @sopopomo adıyla tanınan ve 200.000’den fazla takipçisi olan sanatçı, çalışmalarının yapım sürecine dair videolar da paylaşıyor.

Dan Lam

Dan Lam’ın heykelleri New York’taki Hashimoto Contemporary’de düzenlenen Delicious Monster adlı kişisel sergisinde 25 Mayıs’a kadar sanatseverlerle buluşacak. Çalışmalarını internet sitesi ve instagram’ı üzerinden takip edebilirsiniz.

Dan Lam Dan Lam Dan Lam

Görsel: Instagram
Manşet görseli düzenlenmiştir.