Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
En Son Ne Zaman Dans Ettin?

En Son Ne Zaman Dans Ettin?

Hamburglu dijital sanatçı Vincent Schwenk, Jürgen Branz ve Vincent Semlinger ile birlikte yaptığı "When the K hits" adlı yeni projesinde; dans eden 3B tekstil figürleriyle özgün bir estetik yakalamış.

Vincent Schwenk, internet sitesindeki biyografi kısmında “Yaptıklarımı açıklamayı zor buluyorum, çünkü çok fazla şey yapıyorum” diye anlatıyor kendini. 3B tasarım, sanat yönetimi, hareket tasarımı ve daha pek çok konuda yetenek ve deneyim sahibi olduğundan pek de haksız sayılmaz.

Albüm kılıfı tasarımından kurumsal marka projelerine, konferans kimlikleri geliştirmeden dijital sanata uzanan geniş bir yelpazede üretim yapıyor. Müşteri listesinde de Microsoft, Samsung, Nike, Adobe, Wired, Spotify, Tylko ve Fazua gibi dev markalar var.

Pandemi nedeniyle dans pistini bilgisayar ekranına taşımak

Vincent son dönemde, dans eden 3B figürler yayınlıyor. Bu figürlerin içi boş. İçlerinde insan olmayan giysilerden oluşuyorlar. Hatta şişme parçalar, yastıklar ve başka absürt yapılar da figürlerin parçası. Jürgen Branz ve Vincent Semlinger ile ortaklaşa gerçekleştirdiği ve bir dijital moda serisi olarak nitelendirdiği When the K hits, ilk olarak Kasım ayında başlamış. “Pandemi (ve yaşlanma) nedeniyle iyi bir dans etmeyi özledim. Bu yüzden dans pistini bilgisayar ekranıma taşımanın harika bir fikir olabileceğini düşündüm.” diyor sanatçı.

When the K hits projesi, gerçekten tuhaf ama izlemesi oldukça keyifli animasyonlardan oluşuyor. Ses tasarımcısı Jürgen Branz’ın bunda etkisi büyük. Vincent çalışmalarının çoğunda, doku ve malzeme deneyleri yapıyor. Bu seride de bu doku deneylerini açıkça görebiliyoruz. Ekose, pamuk ve ipek parçaları, manyetik parçalar gibi bir bütünü oluşturuyorlar. Bu animasyonlar tipik moda defilelerinin antitezi gibi. Figürleri C4D, Redshift ve Substance’ın yanı sıra Marvelous Designer’ı kullanarak yaratıyor. “Modayla ilgili bir şeyler yapmak istedim ama yine de her zamanki tarzımı korumak istedim. Umarım bu izleyiciyi gülümsetir ve (Covid-19 öncesi) yaptıkları son güzel dansı düşünürler. Benimkini oldukça iyi hatırlıyorum.” diyor sanatçı.

Görsel: Instagram