Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Dijital Ortamda Pişen Yiyecekler

Dijital Ortamda Pişen Yiyecekler

Lukas Vojir, yiyecekleri plastik dokulu ve neon renkli esnek formlara soktuğu deneysel animasyonlar üretiyor.

3B animasyonda; hamursu varlıklar, parmaklı düzenekler, tekinsiz karakterler, insan bedenine dair absürt görünümler olmak üzere pek çok deneysel çalışmanın yapıldığına şahit olduk. Bu çalışmaların pek çoğunda sanatçıların amacı; Houdini ve Cinema 4D gibi çağdaş araçlarla sınırları zorlamak, doku ve hareket tasarımı konusunda yeni şeyler keşfetmekti. Lukas Vojir de “%0 organik” ve “%0 gerçek” olarak nitelendirdiği sahte yiyecekler tasarlayarak bu alanda dikkat çeken isimlerden biri.

Lukas Vojir: “% 0 gerçek, % 200 gıda 2.0 ve %100 her diyete uygun”

Londra merkezli ödülü tasarımcı, yönetmen ve 3B hareketli grafik sanatçısı Lukas Vojir, plastikten ya da silikondan yapılmış gibi duran yiyecekler tasarlıyor. Örneğin neon renkli malzemelerle dolu sentetik bir hamburger, şeffaf reçine dökümü hissi veren geometrik bir dondurma ya da yemeye cesaret edemeyeceğiniz tuhaflıkta etsiz bir sosisli rulo görebiliyoruz çalışmaları arasında.

Tasarımcı şimdiye kadar ManvsMachine, Sagmeister and Walsh ve FutureDeluxe gibi stüdyolarla birlikte çalışmış; Nike, Apple, Microsoft ve Squarespace gib dev markalar için projeler yapmış. Son dönemde ise araştırmaya ve deneysel yaklaşıma odaklandığı kendi projelerine ağırlık vermiş. Çalışmalarını internet sitesi ve Behance profili üzerinden de takip edebilirsiniz.

Görsel: Instagram
Manşet görseli düzenlenmiştir.