Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Parmaklı Düzenekler

Parmaklı Düzenekler

Morgan Powell’ın kıpır kıpır parmaklarla donatılmış makineler tasarladığı animasyon filmi Finger Machines hem rahatsız edici hem de hipnotik bir etki uyandırıyor.

Bazı sanat çalışmaları estetik olarak çapraz duygulardan besleniyor. Jun Seo Hahm’ın, şirinlikle rahatsız ediciliği birleştiren 3B karakter tasarımları bunun en iyi örneklerindendi. İçinizi gıcıklarken diğer yandan izlemekten keyif alacağınız bir başka çalışma da Morgan Powell’ın Finger Machines adlı kısa animasyonu.

Manidar dokunuşlar

Finger Machines, farklı mekanik düzeneklerin üzerinde yer alan kıpır kıpır parmakları izlediğiniz hipnotik bir 3B animasyon çalışması. Makinelerden beklediğinizin tam tersine sürekli yumuşaklık ve dokunsallık üzerine yoğunlaşıyor. Morgan, animasyonda plastisin benzeri, süper pürüzsüz bir doku kullanmayı tercih etmiş. Ana Roman’ın elektronik müziğinin ritmiyle hareket eden parmaklar dişli çarklardakine benzer bir sistemle birbirlerine manidar dokunuşlar yapıyor.

Sinestezinin sanata yansıması

Morgan Powell, parmaklı makinelere deneysel bir seri olarak başlamış. Animatör, endüstriyel makinelerin videolarını izlerken hissettiği tuhaf hazzı bu şekilde dışa vuruyormuş. Yarattığı kısa klipleri de Instagram’da paylaşıyormuş. Derken bir türlü kendini durduramadığını ve bunun bir sinestezi (birleşik duyu) durumu olduğunu fark etmiş. Sinestezik kişide herhangi bir duyunun uyarımı otomatik ve istem dışı olarak başka bir duyu algısını tetikliyor.

Londra’da Seed Animation çatısı altında üreten Morgan Powel’ın çalışmaları ilginizi çektiyse onu Instagram profili üzerinden de takip edebilirsiniz.

Parmaklı Düzenekler Parmaklı Düzenekler Parmaklı Düzenekler

Görsel: Vimeo