Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kıpır Kıpır Karakterler

Kıpır Kıpır Karakterler

Mobilo Animated projesi için 236 farklı animasyon sanatçısı, aynı fontun karakterlerini kendi tarzlarıyla canlandırıyor.

Benzer bir proje olan Franchise Animated‘in yaratıcısı Jeroen Krielaars, bu sefer Mobilo Animated ile geri dönüyor. 1 yazı tipi ile 236 canlandırma sanatçısının bir araya gelmesinden oluşan Mobilo Animated, tipografinin sistematik yapısına rasgelelik etmenini taşıyor ve görenleri şaşırtmayı hedefliyor.

Dünya çapında canlandırma sanatçılarının bir listesini oluşturan ve proje için onlara teklif götüren Krielaars, yazı gövdesinin ana tasarımı için de tasarımcı Alfredo Marco Pradil ile çalışmış. Pradil’in yarattığı font 8 farklı ağırlık sunuyor. Normal ağırlık için kendileri tarafından sade bir animasyon yaratılmış. Kalın yazı tipi içinse seçilen sanatçılar davet edilmiş ve her bir sanatçıya bir karakter verilmiş ve ufak kurallar getirilmiş: 4 renklik zorunlu renk paleti, 25 kare yani 1 saniye içinde animasyonun tamamlanması, 500×600 piksel boyut ve üçüncü parti eklentilerinin kullanılmaması.

Bu kurallar, özellikle de 4 renklik palet projeyi bir arada tutup dil birliği sağlamış. Yine de her harfte veya rakamda ayrı bir sanatçının imzası hissediliyor. Her karakter için üç versiyon animasyon bulunuyor. Mobilo Animated sosyal medya paylaşımı karşılığında ücretsiz olarak indirilebiliyor.

Sosyal medya videolarında doğan ses olmadan da anlaşılır videolar üretme ihtiyacı kinetik tipografiye giderek önem kazandırıyor. Projenin yaratıcısı Krielaars; Mobilo Animated’in farklı kullanım şekillerine uyum sağlayacak esneklikte olduğunu vurguluyor.

Künye:
Konsept: Jeroen Krielaars (Animography)
Font tasarım: Alfredo Marco Pradil (Hanken Co.)
Müzik ve ses tasarım: Clark Rhee

Görsel: The Creators Project