Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Çöpe Giden Plastik Oyuncakları Kurtarma Operasyonu

Çöpe Giden Plastik Oyuncakları Kurtarma Operasyonu

Dagoma, TBWA\Paris imzası taşıyan kampanya ile oyuncakları 3B yazıcı için modelleyerek parçası eksilen plastik oyuncaklara ikinci bir şans tanıma fırsatı veriyor.

Fransız 3B baskı şirketi Dagoma, bu yılın başlarında 3B baskı ile yapılan ateşli silahların artışına dikkat çekmek amacı ile Harmless Guns (Zararsız Silahlar) isimli bir kampanya gerçekleştirmişti. TBWA\Paris‘in imzası taşıyan kampanya 3B baskı için forumlarda yer alan gerçek silahlara ait şablonların üzerinde ufak oynamalar içeriyordu. Dagoma gerçek silah şablonlarının üzerinde ufak oynamalar yaptıktan sonra bu şablonları internete yükledi. Yayılarak 130 binden fazla kişiye ulaşan şablonlar aslında internet üzerinden insanların 3B baskı ile ne kadar kolay gerçek bir silah yapabileceğini vurguluyordu. Kampanya Cannes Lions PR kategorisinde Altın Aslan kazanmıştı.

Parçası eksilen plastik oyuncaklar çöpe gitmekten kurtuluyor

Şirketin TBWA\Paris ile gerçekleştirdiği yeni kampanyası ise plastikleri hedef alıyor. Plastikler okyanuslarda ve dünyanın geri kalanında görmezden gelinemeyecek kadar ciddi bir sorun haline geldi. Buna rağmen insanlar plastik atıklar üretmeye devam ediyor. Bunlardan biri de plastik oyuncaklar. Kırılan ve eskiyen plastik oyuncaklar çöpe atılıyor. Örneğin Fransa’da her yıl 40 milyon kadar oyuncak çöpe gidiyor.

Dagoma, Operation Toy Rescue (Oyuncak Kurtarma Operasyonu) kampanyası ile çöpe gidecek ve atığa dönüşecek oyuncaklar için bir şans daha oluşturuyor. Onları tamir etmek. Uzuvları kopan, lastikleri çıkan ve bir köşeye atılan plastik oyuncaklar böylelikle çöpe gitmekten kurtulabiliyor.

En popüler oyuncakların modelleri çıkarılıyor

Kampanya kapsamında son 40 yılın en popüler oyuncakları modellenerek siteye etkilenmiş. Mr. Potatohead’in kulağı, Barbie bebeklerin kolları, Stormtrooper’ın kaskı gibi farklı oyuncakların yedek parçalarını sitede bulmak mümkün. İnternet sitesinde henüz popüler oyuncakların tamamı yer almıyor. Ancak kullanıcıların talebi üzerine modellemeler gerçekleştiriliyor.

Toy-Resue.com üzerinden eski oyuncakların ihtiyaç duyulan kısımları 3B yazıcı ile basılıyor. Böylelikle oyuncakların yenisi almak yerine tamir edebilme seçeneği sunuluyor ve oyuncaklar plastik atığa dönüşmekten kurtarılıyor.

Künye

Müşteri: Dagoma
Ajans: TBWA \ PARIS, France
İdari Yaratıcı Yönetmen: Faustin Claverie, Benjamin Marchal
Metin Yazarı: Swann Richard, François Claux
Sanat Yönetmeni: François Claux, Swann Richard
Hareket Tasarımı Editör: Nicolas Duval
3B Tasarım: Clément Choblet, David Locard
Yapımcı: Léa Gosselin
Müzikal Sanat Yönetmeni: Thomas Jacquet
Müzikal Yapım: Fabrice Pouvreau
Beste: Baptiste Thiry
Kıdemli Sanat Yönetmeni: Nicolas Barrès / Dan Paris
Dijital Prodüksiyon: Guilhem Vacher
Dijital Proje Müdürü: Juliette Gonzalez
Dijital Sanat Yönetmeni: Kimberley Aubert
Geliştiriciler: Sidney Bourgalle, Kamal Zitouni

Görsel: YouTube