Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Renegade ile Plastik Atıklardan 3B Heykeller Yaratın

Renegade ile Plastik Atıklardan 3B Heykeller Yaratın

Renegade 3B kalem, pet şişe gibi plastik atıklardan rengarenk sanat eserleri yaratmak için geliştirildi.

İlgi çekici figürleri, hatta yeni yakaladığınız Pokemon’un heykelini bile yapabileceğiniz Renegade 3B kalem, dünyanın en küçük, en ince, en hafif ya da en ucuz kalemi olmasa da, yaptıklarınızı Cloud’a kaydedemese de plastik atıkları değerlendirmenizi ve sanata dönüştürmenizi sağlıyor.

Geri dönüştürmek istenilen pet şişeler, dosyalar, çantalar, alışveriş poşetleri, pipetler ve daha onlarca plastik atık Renegade 3B kalem ile çizimlere ve heykellere dönüşebiliyor. Renegade, bir yandan çevreyi korumaya yardımcı olurken diğer yandan boyaya ve heykel yapmak için ihtiyaç duyulan malzemelere harcanan parayı biriktirmeyi sağlıyor.

Renegade’de vidalı besleme mekanizmalı püskürtme haddesi ve bir ısıtma sistemi bulunuyor. Bu bileşenler, kullanılacak şişeleri kestikten sonra şeritler haline getiren ChupaCut adındaki sevimli aparattan kalemin içine ulaşmasına, erimesine ve kullanıma hazır hale gelmesine yardım ediyor. Hareketli vidalar, eriyen plastiğin eşit miktarda aşağı doğru hareket etmesini sağlıyor. Kalemin ucundan çıkan sıvı plastik hemen soğuyor ve katı bir hal alıyor. Bundan sonra ise geriye hayal dünyanızı renkli 3B çizimlere aktarmak kalıyor.

Yalnızca dakikalar içinde yaratıcılığınızı yansıtacak siluetler çizebileceğiniz, heyecan verici 3B heykeller oluşturabileceğiniz Renegade kalem, plastik materyal kullanan diğer 3B kalemlerde yaşanan problemlerin üstesinden güçlü motoruyla ve dişli kutusuyla geliyor. Sıcaklık 50°C’den 320°C’ye kadar değişebiliyor. Kalemin sıcaklığı ve hızı üzerinde yer alan düğmelerden kolayca değiştirilebiliyor.

Renegade Kickstarter’da fonlanıyor. Renegade’i erken kampanya dönemi boyunca 90 pound, yalnızca şişelerle çizim ya da heykel yapmak istemiyorsanız 3B kalem ile kullanabileceğiniz kırmızı, sarı, yeşil, mavi mor gibi karışık renklerdeki ve 500 gr ağırlığındaki makaralara 15 pound karşılığında satın alabilirsiniz.

Görsel: Kickstarter, Vimeo