Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bir Damla Bile Dökmeden Yüksek Hızlı Yemek Servisi

Bir Damla Bile Dökmeden Yüksek Hızlı Yemek Servisi

Nissan, e-4ORCE hassas kontrol teknolojisinin sunduğu konforu bir damla bile dökmeden ramen servis eden otonom servis robotu üzerinden gösteriyor.

Nissan’ın elektrikli SUV modeli Ariya, 2023 yılında yollarda olacak. Bu modelde kullanılacak olan e-4ORCE sistemi, gücü tüm tekerleklere eşit olarak dağıtmaya imkan tanırken sağlam yol tutuşu ve sarsıntısız frenleme gibi özellikler barındırıyor. Yeni modelde kullanılacak bu teknoloji özel frenleme sistemi sayesinde otomobillerde yaşadığımız o ani durma hissiyatını ortadan kaldırıyor. Marka bu frenleme teknolojisinin ne kadar etkili olduğunu göstermek için ilginç bir yol seçiyor.

Nissan, ramen servisi üzerinden e-4ORCE teknolojisini gösteriyor

Ön ve arka tekerleklerinin yanındaki iki küçük motor araç hızlandığında ya da yavaşladığında yolcuların ve sürücülerin yaşadığı ivmelenme hareketini (G kuvveti) minimize ediyor. Ayrıca engebeli ve çukurlu yollarda daha az sarsıntılı bir yolculuk deneyimi sunuyor. Bu benzersiz konforun ne denli etkili olduğunu göstermek isteyen Nissan, Ariya ile aynı teknolojiye sahip mini bir elektrikli araç tasarladı. Nissan, paylaştığı blog yazısıyla bu küçük aracın özelliklerine yer verilirken e-4ORCE teknolojisinin sağladığı avantajlardan da bahsediliyor.

 

Mini bir platforma sahip bu araç e-4ORCE yazılımına sahip. Ariya elektrikli otomobilinden farklı olarak bu mini araç restoranda yemek servis ediyor. RAMEN Counter adı verilen bu ürün bir tezgah boyunca ramen dolu kaseleri bir damla bile dökmeden taşıyor. Tezgah üzerinde yüksek hızlı bir şekilde hareket etmesine rağmen müşterinin önüne geldiğinde çorbayı sıçratmadan durmasını sağlayan ise e-4ORCE sistemi oluyor.

Japon Havacılık ve Uzay Araştırma Ajansı (JAXA) ile birlikte bir proje gerçekleştiren Nissan bu teknolojiyi Ay keşif görevi üstlenecek bir otonom cihaz üzerinde de kullanmak için çalışmalar yürütüyor. Marka, güç ve fren performansını dengeli bir şekilde yöneten ve konforlu bir sürüş sunan e-4ORCE teknolojisinin farklı koşullarda ne denli etkili olabileceğini bu projeyle de gösteriyor.

nissan

Görsel: Nissan, core77