Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Saatin Mekanizmasına Açılan Evren

Saatin Mekanizmasına Açılan Evren

İsviçreli lüks saat üreticisi Omega’nın yeni reklam filmi, yıllar boyunca markayla ilişkilendirilen simgeler arasında yeni bir dünyaya pencere açıyor.

Üretimlerinde yenilikçilik ve mükemmellik konusunda ünlü bir geçmişe sahip olan Omega Watch, Tax Free Film tarafından büyülü bir koreografiyle hazırlanan Quality başlıklı reklam filmi ile 9 yıl sonra tekrar hayal dünyasına dalmamıza izin veriyor. Parma’daki bağımsız bir stüdyo olan Tax Free, daha önce Omega’yla saat çarklarından oluşan Co-Axial filmi için bir araya gelerek izleyenleri etkilemeyi başarmıştı.

Markanın simgeleri arasında yolculuk

Reklam filmi, mekanik bir evrenin içine dalıyor ve bizi Omega’nın tarihine doğru zaman yolculuğuna çıkarıyor. Bu yolculuk boyunca da zengin denizcilik geçmişini anlatan Bond’dan, aya gidebilen ilk kol saati olan NASA’ya ve belki de en önemlisi 50. yıl dönümü için tasarlanan Snoopy’e kadar, yıllar boyunca markayla ilişkilendirilen simgeleri tekrar karşımıza çıkarıyor. Omega’nın hareketlerinin büyüsüyle küçük bir dünyanın içine doğru sürüklendiğimiz reklamda, akan görüntülere mükemmel uyum sağlayan bir müzik filmin sonuna kadar bize eşlik ediyor. Giovanni Grauso tarafından yönetilen animasyon film, fotogerçekçi işlemelerle stüdyonun daha önce Omega için hazırladığı reklam filmlerindeki aynı kaliteyi korumayı başarıyor.

Filmin yapım aşamasını da paylaşan stüdyo, bu göz kamaştıran prodüksiyonun arkasındaki saatler süren emeğe tanıklık etmemizi sağlıyor. Tax Free Film’in CG ekibi, Omega-Quality Campaign için aynı anda hem dijital hem de el yapımı olan işlemin çoğunda Arnold, After Effects ve Cinema 4D kullanmış.

Film stüdyosunun kurucusu Franco Tassi, kendilerini saat yapımcısı gibi hissettiklerini, el yapımı sahneyi de teçhizattan sonra bir araya getirdiklerini söylüyor. Çoğunluğu dijital olmasına rağmen, bu işin aslında tamamen zanaatkarlık olduğunu vurgulayan Tassi, Omega’nın temel değerlerini aynı teknik ve aynı görsel dünyadan sıyrılarak nasıl yeniden üreteceklerini bilmediklerinden daha gerçekçi bir hikaye seçtiklerini ekliyor.

 

Künye

Müşteri: Omega Watches
Yapım: Taxfreefilm
Konsept: Franco Tassi, Giovanni Grauso, Antonio Vignali
Yönetmen/tasarımcı: Giovanni Grauso
3D sanatçısı: Andrea Bazzini, Davide Quagliarini, Francesco Tassi, Nicolò Graiani
Müzik: Harry Gregson-Williams
Ses Tasarımı: Smider

Görsel: Vimeo