Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Dove’dan Selülitli, Çatlaklı ve Kırışık Sabunlar

Dove’dan Selülitli, Çatlaklı ve Kırışık Sabunlar

Dove Kolombiya "RealSoaps" isimli yeni kampanyasında, sabun kalıplarının pürüzsüz dokusunu selülitlerle, lekelerle, sivilcelerle ve çatlaklarla değiştiriyor.

Dünya, güzellik standartlarıyla çetin bir mücadele veriyor ve bu mücadele pek de nihayete erecek gibi görünmüyor. Hatta selfie kültürünü ve kusurları gizleyen dijital müdahaleleri de içine alarak alevlendi. Tasarımcılar, sanatçılar ve markalar yaratıcı işlerle bu mücadeleye dahil oldu. Bu işlere buradan ve buradan göz atabilirsiniz. Dove da konuya uzun süredir dahil olan hatta en ön saflarda yer alan markalardan biri.

Gerçek bedenler, gerçek sabunlar

Dove, uzun süredir filtrelenmemiş güzelliğin sadık bir savunucusu olarak kendini konumlandırıyor. Modellerin yer aldığı tanıtım fotoğraflarında rötuş yapmayı bıraktı ve güzellik standartlarının dışında beden yapısına sahip modellerle çalışmaya başladı. Aynı zaman çeşitli vücut şekillerini ve boyutlarını kutlamak için ambalajını da yeniledi. Şirket bu duruşunu sürdürüyor. Bu defa kusur olarak nitelendirilen izlere, lekelere, çatlaklara ve vücut hatlarına saygı duyduğunu göstermek için sabunlarının dokusunu değiştiriyor.

realsoaps

#RealSoaps adlı kampanya, Dove’un sevilen sabun kalıpları üzerinde çilleri, kırışıklıkları ve çatlakları sergileyerek kadınları gerçek yapan incelikleri yansıtıyor. Kolombiya pazarı için yaratılan kampanya, MullenLowe SSP3 imzasını taşıyor.

Dove, kalıp sabunlarının raflarda her zaman pürüzsüz ve kusursuz göründüğünü ayrıntılarıyla vurguluyor. Oysa insanların bilmediği şeyler var. Bu sabunların bazıları fabrikadan çatlaklarla ve yarıklarla çıkıyor. Dove, bu niteliklerin “gerçek güzelliğin” bir parçası olduğunu vurguluyor. Dove, bu kampanyaya paralel olarak #RealBeauty etiketi ile kadınları sosyal medyada rötuşsuz ciltlerini göstermeye teşvik ediyor.

Künye:

Müşteri: Dove Kolombiya
Ajans: MullenLowe SSP3
Yönetmen: Alejandro Ranchez
CCO: Jose Miguel Sokoloff
Yönetici Yaratıcı Yönetmen: Juan David Pardo, Diego Muñoz
Yaratıcı Yönetmen: Nestor Benjumea, Andrés Celis
Metin Yazarı: Natalia Chona
Sanat Yönetmeni: Natalia Cabrera, Alejandra Ramirez
Planma: Carolina Cortazar
Müşteri İlişkileri Yöneticisi: Natalia Fuentes
Dijital Yönetmen: Jennifer Boshell
Fotoğrafçı: Francisco Giraldo
CEO: Francisco Samper
Prodüksiyon Direktörü: Jose Vicente Altamar
Planlama Direktörü: Carolina Mejia
Müşteri Temsilcisi: Gabriela Lopez, Mateo Londoño
COO: Jose Manuel Hoyos

Görsel: YouTube